ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έγκλημα στη Μακρινίτσα: «Επιθυμώ τη θανατική ποινή για τη δικαίωση των παιδιών μου» λέει ο πατέρας των θυμάτων

Ξεκίνησε η δίκη για το διπλό φονικό της 28χρονης Κωνσταντίνας Τσάπα και του 30χρονου Γιώργου Τσάπα

Έγκλημα στη Μακρινίτσα: «Επιθυμώ τη θανατική ποινή για τη δικαίωση των παιδιών μου» λέει ο πατέρας των θυμάτων

Λεπτομέρειες που σόκαραν ακούστηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας, την Πέμπτη το πρωί, όπου ξεκίνησε η δίκη για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα Πηλίου, όταν τον Απρίλιο του 2021 μέσα σε λίγα λεπτά ένας 32χρονος διέπραξε διπλή δολοφονία, αφαιρώντας με μαχαίρι τη ζωή της εν διαστάσει συζύγου του και του αδερφού της.

Το έγκλημα που τελέστηκε μπροστά στα μάτια της μητέρας των δύο άτυχων νεαρών ανθρώπων, της 28χρονης Κωνσταντίνας Τσάπα και του 30χρονου Γιώργου Τσάπα, άφησε ορφανό ένα αγοράκι μόλις δυόμισι ετών.

Ο 32χρονος δολοφόνος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας δύο ανθρωποκτονίες που τελέστηκαν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς και τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατά συρροή και της παράνομης οπλοφορίας.

Ο πατέρας, Απόστολος Τσάπας ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον 32χρονο γαμπρό του που δολοφόνησε άγρια τα δύο του παιδιά. Η οργή του ξεχειλίζει. Περιμένει δικαίωση για την Κωνσταντίνα και τον Γιώργο. Στο σπίτι, την ώρα της δολοφονίας βρισκόταν και το εγγόνι του, ο μικρός Γιωργής, ο οποίος σώθηκε χάρη στον παππού του που πρόλαβε να τον φυγαδεύσει στον πάνω όροφο του σπιτιού.

«Περιμένω δικαίωση για το θάνατο της κόρης μου και του γιου μου. Ήθελε να μας σκοτώσει όλους. Άφησε τη γυναίκα μου να ζήσει για να του μεγαλώσει το παιδί. Το εγγονάκι μου είναι δικό μου παιδί, πλέον. Τον ρωτάω: “ποιον έχεις μπαμπά;” “Εσένα, παππού, μου απαντάει”. Κάποιες φορές ζητάει τη μητέρα του αλλά γνωρίζει ότι βρίσκεται ψηλά στον ουρανό μαζί με το θείο του. Πηγαίνει στα μνήματα, χαϊδεύει τις φωτογραφίες, τις φιλάει … “παππού, θέλω να παίξω τώρα κυνηγητό με τη μανούλα και παίζει κυνηγητό”», λέει ο πατέρας ενώ η μητέρα από την πλευρά της, επιθυμεί την ποινή του θανάτου για τη δικαίωση των παιδιών της.

Μέσα στη δικαστική αίθουσα οι μάρτυρες περιέγραψαν καρέ καρέ το χρονικό της φρίκης, όταν ο δράστης εισέβαλε στο σπίτι σκορπίζοντας το θάνατο. Στη δίκη κατέθεσαν και οι αστυνομικοί,οι οποίοι κλήθηκαν στο σπίτι της οικογένειας και αντίκρισαν τα δύο αδέρφια μαχαιρωμένα.

«Το τραύμα ήταν τόσο βαθύ που είδα την καρδιά του Γιώργου. Προσπάθησα να τον σώσω πιέζοντας το τραύμα με ότι πανιά βρήκα αλλά η λίμνη αίματος δεν σταματούσε μέχρι που έγινε άσπρος σαν χαρτί και τελικά ξεψύχησε», είπε στην κατάθεσή του ένας από τους αστυνομικούς.

Ο άτυχος Γιώργος είχε τραυματιστεί στην κοιλιά και στην καρδιά, κάτι που του επέφερε ακαριαία το θάνατο ενώ η αδερφή του, Κωνσταντίνα είχε δεχτεί μαχαιριές στην κοιλιά και στα πλευρά με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της καθ´οδόν προς το νοσοκομείο .

Η μητέρα στην κατάθεσή της είπε: «Τον ρώτησα, θέλεις κάτι να συζητήσουμε; Μου απάντησε «όχι», έβγαλε το μαχαίρι κι άρχισε να με χτυπάει.Ακούει η κόρη μου τη φασαρία και βγαίνει μπροστά. Τότε αρχίζει να τη χτυπάει με το μαχαίρι. Βλέπω την κόρη μου να πέφτει κάτω. Γυρίζει σε εμένα , λέγοντάς μου «εσένα καρ…λα θα σε αφήσω για να πονάς». Στο μεταξύ, ήρθε ο γιος μου, που του είχαμε τηλεφωνήσει για να δει αν είμαστε καλά. Ο κατηγορούμενο , μόλις τον είδε βγήκε έξω και μετά είδα το παιδί μου να κρατάει την κοιλιά του και να πέφτει κάτω».

Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να πείσει τους δικαστές πως δεν θυμάται τι έγινε εκείνη την ημέρα .«Δεν ήμουν ο εαυτός μου, ήμουν κάποιος άλλος . Δεν θυμάμαι τι έκανα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δίκη διεκόπη για τις 23 Ιουνίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.