ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: «Με χτύπησε πρώτος, πήγα να αμυνθώ και άρπαξα το ψαλίδι» ισχυρίζεται ο 18χρονος

«Κλειδί» οι καταθέσεις μητέρας και γιαγιάς

Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: «Με χτύπησε πρώτος, πήγα να αμυνθώ και άρπαξα το ψαλίδι» ισχυρίζεται ο 18χρονος

Ο 18χρονος που το βράδυ της Τρίτης (26/12)

">σκότωσε τον 16χρονο αδερφό του μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη, στα πρώτα του λόγια στις Αρχές, ισχυρίστηκε πως ήταν σε άμυνα.

«Με χτύπησε πρώτος, πήγα να αμυνθώ. Έχω σπασμένο χέρι και άρπαξα το ψαλίδι και έγινε ό,τι έγινε» φέρεται να είπε, συγκεκριμένα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα περί τις 21:00, όταν τα δύο αδέλφια καυγάδισαν για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα για μία μπλούζα που είχε πάρει ο ανήλικος από τον δράστη.

Ο 18χρονος οδηγήθηκε χθες, Τετάρτη, στην Ευελπίδων όπου του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

«Κλειδί» οι καταθέσεις μητέρας και γιαγιάς

Ουσιαστικό ρόλο στη σύλληψη του 18χρονου είχαν οι καταθέσεις που έδωσαν η μητέρα και η γιαγιά του, που ήταν παρούσες στον άγριο καυγά που οδήγησε στη δολοφονία του 16χρονου με πολλαπλά χτυπήματα σε χέρια, στήθος και λαιμό.

Η γιαγιά, μάλιστα, επιχείρησε να χωρίσει τα αδέλφια, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στις πρώτες της δηλώσεις, η μητέρα θύματος και θύτη έκανε λόγο για «ατύχημα» και ζήτησε την «επιείκεια» της Δικαιοσύνης για το παιδί της.

«Ζητώ από τη δικαιοσύνη την επιείκειά της. Το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας, χρήζει βοήθειας από τη Δικαιοσύνη και την κοινωνία. Δεν μπορείτε να το καταδικάσετε και να το κλείσετε μέσα. Να μην στοχοποιείτε τα παιδιά που έχουν ανάγκη» επεσήμανε.

«Πάντα ήμουν κοντά στα παιδιά μου. Αυτή ήταν μία κακιά στιγμή. Τσακώθηκαν για μία μπλούζα. Κανένας δεν είναι δολοφόνος και εγκληματίας. Ο οποιοσδήποτε μπορούσε να είναι στη θέση αυτού του παιδιού», είπε σε άλλο σημείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ξεκαθάρισε πως «Ο γιος μου δεν ήταν αναμεμειγμένος σε τίποτα από όσα ακούγονται ούτε είχε εμπλακεί με τον αδελφό του με σιδερογροθιές και τέτοια πράγματα. Αυτό που συνέβη ήταν ένα ατύχημα. Τα παιδιά τσακώθηκαν και έτσι έγινε όλο αυτό. Το ένα μου παιδί πέθανε και το άλλο κινδυνεύει να μπει φυλακή. Ήταν ένα ατύχημα που κανείς δεν μπορούσε να αποτρέψει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.