ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έγκλημα στη Χαλκίδα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η 39χρονη που σκότωσε τον 42χρονο (upd)

Σ.Μπαλάσκας: «Η 39χρονη έχει ψυχολογικά προβλήματα και παρακολουθείται από ψυχίατρο τους τελευταίους 3 μήνες»

Έγκλημα στη Χαλκίδα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η 39χρονη που σκότωσε τον 42χρονο (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 08:35) Την προσεχή Τετάρτη (24/1) θα απολογηθεί τελικά η 39χρονη που σκότωσε τον 42χρονο στη Χαλκίδα, καθώς το πρωί της Κυριακής ζήτησε και πήρε προθεσμία από τον ανακριτή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Σταύρο Μπαλάσκα, η γυναίκα «έχει ψυχολογικά προβλήματα και παρακολουθείται από ψυχίατρο τους τελευταίους 3 μήνες».

Ο 42χρονος χθες το πρωί, λίγα λεπτά πριν τις 8, κατέβηκε από το διαμέρισμα που μένει με την σύζυγό του και κατευθύνθηκε προς το επαγγελματικό αυτοκίνητό του με σκοπό να μεταβεί στη δουλειά του.

Εκεί τον περίμενε η 39χρονη η οποία τού επιτέθηκε με το μαχαίρι που κρατούσε. Τού κατάφερε κάποιες μαχαιριές και ο 42χρονος άρχισε να τρέχει στον δρόμο για να ξεφύγει. Η γυναίκα τον ακολούθησε και τον μαχαίρωσε ξανά στην αριστερή ωμοπλάτη. Ο άνδρας έπεσε κουλουριασμένος στον δρόμο.

Μάρτυρας του εγκλήματος έγινε η σύζυγος του θύματος οποία κατά τραγική ειρωνεία βρισκόταν εκείνη την ώρα στο μπαλκόνι και είδε μπροστά στα μάτια της αυτό το σοκαριστικό σκηνικό.

«Τρέξτε, σκοτώνουν τον άνδρα μου», φέρεται να είπε όταν τηλεφώνησε στην ΕΛ.ΑΣ., η οποία είχε δεχθεί και άλλες κλήσεις από γείτονες που έγιναν μάρτυρες της δολοφονίας.

Χαλκίδα: Τα δύο ζευγάρια γνωρίζονταν χρόνια – Ο σύζυγος της δράστιδος και το θύμα ήταν κολλητοί

Οι αστυνομικές Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν το κίνητρο της 39χρονης αλλά και ποια ακριβώς ήταν η σχέση της με το θύμα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, εκείνη και ο σύζυγός της γνωρίζονταν με το θύμα και τη γυναίκα του. Όπως αναφέρει το Μega, ο σύζυγος της 39χρονης έδωσε κατάθεση στις Αρχές, καθώς ο ίδιος και το θύμα έκαναν κολλητή παρέα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, όπως ανέφερε η ΕΡΤ, η 39χρονη φέρεται να παρενοχλούσε τον 43χρονο εδώ και καιρό και εκείνος σκεφτόταν να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της.

«Είμαι συντετριμμένη. Ηξερα ότι αυτή η γυναίκα παρενοχλούσε στο παρελθόν τον άνδρα μου, δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα φθάσει σε αυτό το σημείο», φέρεται να κατέθεσε η σύζυγός του θύματος.

Σύμφωνα πάντως με τον ειδικό αστυνομικό αναλυτή Σταύρος Μπαλάσκας η 39χρονη «έχει ψυχολογικά προβλήματα και παρακολουθείται από ψυχίατρο τους τελευταίους 3 μήνες».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «υπάρχει προσχεδιασμός, προτραυματισμός, τον προτραυμάτισε, πήγε να διαφύγει, εν συνεχεία έκανε δεύτερη επίθεση κάτω από το σπίτι του και μπροστά στα μάτια της γυναίκας του όπου τον κατέσφαξε και μετά έκατσε στο πεζούλι αμίλητη και ακίνητη και περίμενε την αστυνομία. Όταν την παρέλαβε η αστυνομία ήταν σε άλλο κόσμο, όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί».

Τι λέει ο δικηγόρος της συζύγου του θύματος

Ο νομικός που εκπροσωπεί την σύζυγο του θύματος, Θανάσης Τάρτης, υποστηρίζει πως η γυναίκα παρενοχλούσε τον άτυχο άντρα εδώ και χρόνια και καταδίκασε τα όσα γράφτηκαν περί σχέσης ανάμεσά τους.

Ο κ. Αθανάσιος Ταρτης, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπήρχε ερωτικός δεσμός μεταξύ θύτη και θύματος».

Ωστόσο υπήρξαν απειλές και μας αναφέρει ότι «από το τέλος του 2021, αρχές του 2022, το θύμα είχε έρθει στο γραφείο μου, εν γνώσει της συζύγου του και εν γνώσει και του συζύγου της δράστιδος, ζητώντας να λάβουν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της για να σταματήσει να τον παρενοχλεί.

Τότε δεν έγιναν ασφαλιστικά μέτρα γιατί ο σύζυγος της δράστιδος παρενέβη και θεωρήσαμε ότι η υπόθεση έχει τακτοποιηθεί. Δεν είχαμε σοβαρές οχλήσεις. Υπήρξαν απειλές».

Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με τον δικηγόρο της συζύγου του αδικοχαμένου άντρα «ο σύζυγος της δράστιδος ήταν ίσως ο καλύτερος φίλος του θύματος».

Η γυναίκα του νεκρού επιχειρηματία είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ. «Όπως ξέρετε είδε το σκηνικό διότι ήταν στο μπαλκόνι χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Είναι τρομερό να βλέπεις τον άνθρωπό σου να σφαγιάζεται κυριολεκτικά» ανέφερε ο δικηγόρος.

Ο κ.Ταρτης τόνισε ότι «πρόκειται για μια άψογα σχεδιασμένη και εκτελεσμένη ενέργεια που δείχνει έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη οξυδέρκεια, με ιδιαίτερη λογική γιατί περίμενε έξω από το σπίτι, τον χτύπησε πισώπλατα και τον ακολούθησε για να τον αποτελειώσει. Αυτό δείχνει έναν άνθρωπο αποφασισμένο και με καλό σχεδιασμό για να μην ακούσω από κανέναν τίποτα περίεργο ότι δεν ήταν καλά στα μυαλά της. Δεν υπάρχει αυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δραστιδα έχει δύο παιδιά με τον σύζυγό της με τον κύριο Τάρτη να επισημαίνει ότι «πρέπει να προστατεύσουμε τις οικογένειες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.