ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έκλεψαν καμπάνες βάρους 110 κιλών από εκκλησία στο Μενίδι

Η κλοπή σημειώθηκε την Πέμπτη εν μέσω καταρρακτώδους βροχής στην Αττική

Έκλεψαν καμπάνες βάρους 110 κιλών από εκκλησία στο Μενίδι

Ούτε η βροχή δεν σταμάτησε τους ιερόσυλους που αποφάσισαν να κλέψουν καμπάνες από εκκλησία στο Μενίδι.

Η κλοπή σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία η Αττική δοκιμάστηκε από την κακοκαιρία, με τους άγνωστους δράστες να αρπάζουν τις δύο από τις τρεις καμπάνες της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στο Μενίδι.

Ο εφημέριος του ναού οι καμπάνες ζύγιζαν 80 κιλά η πρώτη και 30 κιλά η δεύτερη με τους δράστες να αφήνουν πίσω τους την τρίτη και μικρότερη καμπάνα του ιερού ναού.

Σύμφωνα με τον πατέρα Αλέξανδρο οι καμπάνες περιέχουν και ασήμι, αλλά για να το αποσπάσουν οι κλέφτες θα πρέπει να τις πάνε σε ειδική εγκατάσταση με υψικάμινο.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κλέφτες βάζουν στο στόχαστρο τον ναό του προφήτη Ηλία καθώς προσφάτως άγνωστοι είχαν αφαιρέσει όλες τις μονάδες air condition από τους εξωτερικούς χώρους του ναού ενώ σε άλλη περίπτωση η γυναίκα που φροντίζει τον ναό δέχθηκε επίθεση πηγαίνοντας στην εκκλησία με τους δράστες να της αρπάζουν το κινητό τηλέφωνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.