ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Έκλεψαν την προτομή του Κάρολου Κουν από το Θέατρο Τέχνης (φωτο)

Οι αρμόδιοι αναζητούν υλικό από κάμερες της τράπεζας που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο της Στοάς

Έκλεψαν την προτομή του Κάρολου Κουν από το Θέατρο Τέχνης (φωτο)

Την προτομή του Καρόλου Κουν από το Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης στην οδό Πεσμαζόγλου 5, μέσα στη Στοά του βιβλίου έκλαψαν άγνωστοι χθες νωρίς το πρωί.

Η προτομή, που δέσποζε στον χώρο δίπλα στο ταμείο, θεωρείται ότι έχει ιστορική αξία, ενώ φιλοτεχνήθηκε από τον Χρήστο Καπράλο, έναν από τους πιο σπουδαίους Έλληνες γλύπτες του 20ού αιώνα. Ο Κάρολος Κουν αποτυπώνεται στην προτομή σε ώριμη ηλικία. Το κεφάλι του είχε ελαφρά κλίση και στα χείλη του σχηματιζόταν ένα μειδίαμα.

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη δήλωσε ότι δεν υπήρξε διάρρηξη. Η πόρτα κλείνει το βράδυ και υπάρχει φύλακας, ωστόσο δεν υπάρχει κάμερα. Οι αρμόδιοι αναζητούν υλικό από κάμερες της τράπεζας που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο της Στοάς.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η στοά του βιβλίου δεν υπάρχει λόγω εργασιών, οι οποίες έχουν καθυστερήσει αρκετά, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την κυρία Κάλμπαρη, να υπάρχει πρόβλημα εγκληματικότητας.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον δεν βρεθεί, πρόθεση των υπευθύνων του θεάτρου είναι η αντικατάσταση της προτομής.

koun2
koun3
koun4

koun5
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.