ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

ΕΚΠΑ: Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για το σαμποτάζ στον σέρβερ του Πανεπιστημίου

Η προκαταρτική εξέταση θα διενεργηθεί από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού

ΕΚΠΑ: Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για το σαμποτάζ στον σέρβερ του Πανεπιστημίου

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διατάχθηκε η διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για το περιστατικό με την «πτώση» του σέρβερ στο ΕΚΠΑ. 

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης κι εφόσον δεν κατατέθηκε κάποια έγγραφη αναφορά διατάχθηκε η αυτεπάγγελτη παρέμβαση για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί η τυχόν αδικημάτων όπως αυτό της παρακώλυσης λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και της φθοράς ψηφιακών δεδομένων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας θα εξεταστεί η έκταση της ζημίας στη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος του ΕΚΠΑ και θα ερευνηθεί ποια πρόσωπα είχαν πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα.

Η προκαταρτική εξέταση θα διενεργηθεί από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού ενώ αναμένεται άμεσα να ληφθούν καταθέσεις εκπροσώπων των πρυτανικών αρχών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, θα ζητηθεί να διαβιβαστεί αντίγραφο της ΕΔΕ που φέρεται να διενεργείται για την υπόθεση. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, ο φάκελος της δικογραφίας θα επιστρέψει στην Εισαγγελία για την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού και τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.