Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε κάνναβη στην περιοχή του Ρέντη

Τρία άτομα συνελήφθησαν

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε κάνναβη στην περιοχή του Ρέντη

Εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης, σε ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο-φυτώριο στην περιοχή του Ρέντη, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στο πλαίσιο επιχείρησης συνελήφθησαν στις 29 Μαρτίου, ένας 56χρονος ως αρχηγικό μέλος και άλλα δύο άτομα ηλικίας 52 και 44 ετών, ως μέλη της οργάνωσης, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα δύο μέλη της.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 56χρονος και ακόμη ένα μέλος που αναζητείται, ήταν τα αρχηγικά μέλη, υπεύθυνοι για το συντονισμό όλων των σταδίων της εγκληματικής δραστηριότητας και τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

Ο 44χρονος ήταν επιφορτισμένος με τη μεταφορά των απαραίτητων για την καλλιέργεια ειδών και λοιπόν αναλώσιμων στην υπόγεια εγκατάσταση στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, τα οποία παραλάμβανε από τον 56χρονο σε σημείο που βρίσκεται σε «απόσταση» από την καλλιέργεια.

Επιπλέον μεριμνούσε για την εύρυθμη λειτουργία της εγκατάστασης και την κάλυψη τυχόν αναγκών.

Ο 52χρονος είχε το ρόλο του κηπουρού – φύλακα και βρισκόταν εντός της εγκατάστασης για μεγάλα χρονικά διαστήματα ώστε να φροντίζει την καλλιέργεια, τη συγκομιδή και την προετοιμασία των ποσοτήτων για πώληση.

Σημειώνεται ότι διατηρούσε ποσότητες τροφίμων μέσα στο χώρο, προκειμένου να περιορίζει τις μετακινήσεις του και να δυσκολεύει τον εντοπισμό του.

Το έτερο μέλος που αναζητείται ήταν ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας που χρησιμοποιούσαν ως «κάλυψη», προκειμένου να υπάρχει νομιμοφάνεια και δικαιολογημένη μίσθωση του εν λόγω ακινήτου.

Μέσα στο εργαστήριο βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

-310 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (5-10 εκατοστών)

-42 κιλά και 380 γραμμάρια κάνναβης (Skunk),

-6 κιλά και 780 γραμμάρια γύρη κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

-2 συσκευές ελέγχου, με δυνατότητα ελέγχου μετασχηματιστών τάσεων ρεύματος, ειδικός εξοπλισμός για την καλλιέργεια την κάνναβης, σφραγίδα με την επωνυμία την εταιρίας, πλήθος πλαστικών δοχείων, γλαστρών, λαμπών κ.α.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν επίσης στην κατοχή των κατηγορουμένων και στα σπίτια τους στην Αθήνα και στη Νίκαια, όπου και εντοπίστηκαν, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

4 γραμμάρια κοκαΐνης και 89 γραμμάρια κάνναβης, εξοπλισμός για την υποστήριξη της καλλιέργειας του εργαστηρίου, το χρηματικό ποσό των 15.170 ευρώ, 11 χρυσές λίρες Αγγλίας, 8 κινητά τηλέφωνα, κλειδιά της εγκατάστασης αλλά και αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, με τα οποία πραγματοποιούσαν τις μεταφορές τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.