ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εξάρχεια: Συνολικά έξι είναι οι καταγγελίες απόπειρας βιασμού από τον Σύρο «δράκο»

Ο 23χρονος συνελήφθη χθες

Εξάρχεια: Συνολικά έξι είναι οι καταγγελίες απόπειρας βιασμού από τον Σύρο «δράκο»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την αρρωστημένη δράση του Σύρου «Δράκου των Εξαρχείων», του 23χρονου που συνελήφθη εχθές 21/11 στην πλατεία Κάνιγγος, μετά από καταγγελίες για απόπειρες βιασμών.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση του «Δράκου των Εξαρχείων», μέχρι στιγμής έχουν καταγράψει συνολικά έξι καταγγελίες για απόπειρες βιασμού σε βάρος πέντε γυναικών και ενός 13χρόνου κοριτσιού στις περιοχές των Εξαρχείων και της Γλυφάδας.

Ο 23χρονος Σύρος, που έστηνε καρτέρι και ορμούσε στα θύματα του κρατείται σε κελί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε λίγες ώρες αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ οι profilers της ασφάλειας εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων του αναμένεται να αυξηθεί.

Πρόκειται για έναν άντρα με ροπή σε σεξουαλικά αδικήματα καθώς το 2022 είχε οδηγηθεί στις φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού, στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να βιάσει 70χρονη αλλοδαπή, αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο και ξαναρίχτηκε στην αρρωστημένη αντικοινωνική δράση.

Στα τέλη Οκτωβρίου, επιτέθηκε σε γυναίκα στην περιοχή της Γλυφάδας για να τη βιάσει.

Μέρα μεσημέρι στις 14:30 της 18ης Νοεμβρίου, θύμα του σεξουαλικού αρπακτικού έπεσε ένα 13χρονο παιδί. Το κοριτσάκι είπε ότι καθώς ανέβαινε τις εξωτερικές σκάλες γυμναστηρίου στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, ο άντρας την άρπαξε από την περιοχή της μέσης και προέβη σε γενετήσιες πράξεις χωρίς τη θέλησή της.

Το παιδί φωνάζοντας απέτρεψε το δράστη και εκείνος τράπηκε σε φυγή.

Στις 07:15 της 20ης Νοεμβρίου μια 29χρονη, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας των Εξαρχείων και κατέθεσε ότι ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Νικηταρά, ένας περίεργος άντρας με χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησε την πέταξε στο έδαφος και αφού της έκλεισε το στόμα, προέβη σε γενετήσιες πράξεις τις οποίες δεν ολοκλήρωσε καθώς το σημείο προσήλθαν κάτοικοι και διερχόμενοι πολίτες με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Αφού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ανοσιούργημα του ο βιαστής, στις 07:25 της 20ης Νοεμβρίου, δηλαδή 10 λεπτά αργότερα από την επίθεση στην Εμμανουήλ Μπενάκη, έστησε καρτέρι στην Ζωοδόχου Πηγής σε μία 27χρονη, χίμηξε πάνω της και της έκλεισε το στόμα σε μια προσπάθεια να την βιάσει.

Όμως το θύμα προέβαλε σθεναρή αντίσταση και απελευθερώθηκε από τα νύχια του, με αποτέλεσμα ο δράκος των Εξαρχείων να φύγει τρέχοντας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός από αυτές τις τρεις καταγγελίες στο τμήμα των Εξαρχείων μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, μετέβησαν άλλες δύο γυναίκες όπου κατήγγειλαν τον «δράκο», όπως επίσης και η γυναίκα από την περιοχή της Γλυφάδας ανεβάζοντας τον αριθμό σε συνολικά έξι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.