ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΕΛ.ΑΣ: Η Εισαγγελία ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για το βίντεο με περιπολικό που περνάει κόκκινα φανάρια

Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εξετάσει το ενδεχόμενο τέλεσης των πράξεων της παράβασης καθήκοντος

ΕΛ.ΑΣ: Η Εισαγγελία ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για το βίντεο με περιπολικό που περνάει κόκκινα φανάρια

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας έχει τεθεί βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σύμφωνα με το οποίο δύο αστυνομικοί φέρονται να περνούν με το περιπολικό φανάρια με κόκκινο, έχοντας ανοιχτή τη σειρήνα αλλά και δύο γυναίκες στο πίσω κάθισμα.

Με αφορμή βίντεο στο διαδίκτυο οι εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατά την οποία σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά θα ερευνήσουν αν πράγματι το όχημα το οποίο φαίνεται στο οπτικοακουστικό υλικό είναι περιπολικό.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτό, τότε ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εξετάσει το ενδεχόμενο τέλεσης των πράξεων της παράβασης καθήκοντος και της επικίνδυνης οδήγησης σε βαθμό πλημμελήματος.

Υπερβολική ταχύτητα με αναμμένη σειρήνα

Το περιπολικό φαίνεται να κινείται στη λεωφόρο Ποσειδώνος με αναμμένους φάρους και σειρήνες. Λίγο πριν περάσει ένα κόκκινο φανάρι, ακούγονται γυναικείες φωνές από τα πίσω καθίσματα του περιπολικού από όπου κι έχουν καταγραφεί όλες οι εικόνες του βίντεο.

Οι φωνές μιμούνται τη σειρήνα του περιπολικού που ηχεί εκείνη την ώρα και ξεσπούν σε γέλια όταν το όχημα αναπτύσσει ταχύτητα για να περάσει το κόκκινο φανάρι.

Αν και όλα τα παραπάνω παραπέμπουν σε περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ωστόσο ελέγχεται η γνησιότητα του βίντεο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δηλαδή για παράδειγμα εάν το βίντεο δεν είναι προϊόν συρραφής εικόνας και ήχου, δεν έχει γίνει μοντάζ έτσι ώστε να παρουσιάζεται ως ελληνικής προελεύσεως και δεν έχουν προστεθεί ηχητικά εφέ με γυναικείες φωνές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.