ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία: «Στα 972 αρχεία που κατείχαν υπήρχε φρικώδες υλικό»

Το υλικό αφορά σε βιασμούς παιδιών από 8 ετών και άνω

Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία: «Στα 972 αρχεία που κατείχαν υπήρχε φρικώδες υλικό»

Ανατριχιαστικό υλικό παιδικής πορνογραφίας βρέθηκε στην κατοχή τριών ανδρών από την Αθήνα, οι οποίοι συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν φωτογράφο από τον Κορυδαλλό, έναν ιδιωτικό υπάλληλο από την Καλλιθέα και έναν ιδιωτικό υπάλληλο από το Κορωπί. Ο ένας συλληφθείς είναι 56 ετών και οι άλλοι δύο 43 ετών.

Το υλικό που κατασχέθηκε από την Αστυνομία αφορά σε βίντεο με βιασμούς παιδιών από οχτώ ετών και πάνω. Ο εντοπισμός τους έγινε μέσω του υπερσύγχρονου προγράμματος με την ονομασία CPS (ChlildProtectionSystem) της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που βρίσκει τα ίχνη παιδόφιλων στο αχανές διαδίκτυο.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι κανείς από τους κατηγορουμένους δεν έκανε παραγωγή του φρικώδους υλικού. Κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Οι τρεις άντρες που συνελήφθησαν κατείχαν τουλάχιστον 972 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, κάνοντας μάλιστα χρήση διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών υπηρεσιών διαδικτύου.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου καθώς και την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν laptop, δέκα σκληροί δίσκοι Η/Υ και κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim, ενώ από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά πειστήρια βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε κύρια Ανάκριση, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.