Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

«Ελπίζω να πεθάνεις άχρηστε»: 9χρονος στην Κρήτη έπεσε θύμα άγριου bullying από ανηλίκους

Η μητέρα του υπέβαλε μήνυση σε βάρος των γονέων των τριών συμμαθητών του παιδιού της

«Ελπίζω να πεθάνεις άχρηστε»: 9χρονος στην Κρήτη έπεσε θύμα άγριου bullying από ανηλίκους

Ένας 9χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης, έπεσε θύμα άγριου bullying από τρεις συμμαθητές του.

Η περιπέτεια του παιδιού αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα του εντόπισε ένα βίντεο από γήπεδο ποδοσφαίρου στο οποίο ένας από τους τρεις ανήλικους τον χτυπάει στα γεννητικά του όργανα και στη συνέχεια κλωτσάει με δύναμη μια μπάλα που περνάει ξυστά δίπλα του ενώ ο 9χρονος σφαδάζει από τους πόνους στον πλαστικό χλοοτάπητα.

Η σκληρή συμπεριφορά των τριών ανηλίκων προς τον 9χρονο δεν σταμάτησε εκεί, καθώς του έστελναν και ηχητικά μηνύματα στα οποία τον καθύβριζαν και, μεταξύ άλλων, του έλεγαν «ελπίζω να πεθάνεις άχρηστε».

Στα ηχητικά οι ανήλικοι ακούγονται να αποκαλούν τον 9χρονο «χοντρέ, ΑμεΑ, μαλ…» και να του βρίζουν τη μητέρα του και το σπίτι του. Άγριο bullying σε 9χρονο στην Κρήτη: Τον χτυπούσαν και το έγραφαν βίντεο - «Ελπίζω να πεθάνεις» του έστελναν σε μηνύματα

Σε άλλο μήνυμα τον εκβιάζουν λέγοντας του, «σου έχω τα καλύτερα νέα. Ο Μ… σε έχει φίλο αλλά θα του κάνεις για μια εβδομάδα ό,τι θέλει. Είσαι μέσα άμα θες».

Άγριο bullying σε 9χρονο στην Κρήτη: Τον χτυπούσαν και το έγραφαν βίντεο – «Ελπίζω να πεθάνεις» του έστελναν σε μηνύματα
Ένα από τα μηνύματα που έστειλαν οι ανήλικοι με αποδέκτη τον 9χρονο

Η μήνυση της μητέρας

Η μητέρα αρχικά απευθύνθηκε στους γονείς των τριών συμμαθητών του παιδιού της αλλά αντιμετώπισε απραξία, με αποτέλεσμα η ίδια να καταθέσει μήνυση σε βάρος τους.

«Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί στάθηκαν δίπλα μας. Θέλω να σας περιγράψω μόνο τη σκηνή που έπαιξαν το βίντεο στο κινητό.

Το παιδί μου, όταν άκουσε τον ήχο, έκλεισε τα αυτιά του και ξέσπασε σε λυγμούς.

Οι αστυνομικοί και οι νομικοί που είδαν το υλικό, μου είπαν ξεκάθαρα: “Αυτό δεν είναι πλάκα. Είναι κακοποίηση και θα επιληφθούμε”» είπε η μητέρα του 9χρονου.

Στο πλευρό της μητέρας τάχθηκε και ο δήμος Ηρακλείου με τον αντιδήμαρχο Αντώνη Περισυνάκη να δηλώνει «ο Δήμος Ηρακλείου θα σταθεί στο πλευρό της μητέρας και των παιδιών.

Ο εκφοβισμός δεν έχει θέση στα σχολεία μας. Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια αποκατάστασης και προστασίας του παιδιού και θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.