ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εντυπωσιακές εικόνες: Τολμηρός ακροβάτης διέσχισε τον Δούναβη πάνω σε τεντωμένο σχοινί (βίντεο)

Χωρίς μάλιστα να υπάρχει δίχτυ ασφαλείας ή κάποιο επιπλέον σχοινί που να τον κρατάει

Εντυπωσιακές εικόνες: Τολμηρός ακροβάτης διέσχισε τον Δούναβη πάνω σε τεντωμένο σχοινί (βίντεο)

Κρατώντας μόνο ένα κοντάρι ο Λάζλο Σίμετ έγινε ο πρώτος ισορροπιστής που διασχίζει τον Δούναβη πάνω σε τεντωμένο σχοινί.

Ο τολμηρός ισορροπιστής Λάζλο Σίμετ διέσχισε τον Δούναβη στη Βουδαπέστη πάνω σε σχοινί μήκους 300 μέτρων και πάχους 22 χιλιοστών, χωρίς μάλιστα να υπάρχει δίχτυ ασφαλείας ή κάποιο επιπλέον σκοινί που να τον κρατάει. Το εντυπωσιακό επίτευγμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των 10ων Ολυμπιακών Αγώνων Θεάτρου.

«Πρόκειται για κάτι που συμβολίζει τις πολιτιστικές αξίες μας. Γιατί ποιο είναι το νόημα της τέχνης στον πόλεμο ή στην μετά την πανδημία εποχή, αν δεν είναι να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες των προγ;oνων μας από τη μία γενιά στην άλλη, από τη μία πλευρά στην άλλη; Είναι μία ομαδική προσπάθεια, ένα σύγχρονο θαύμα αν θέλετε» λέει ο Πέτερ Φέκετε, διευθυντής του κέντρου τεχνών τσίρκου της Ουγγαρίας.

Ο Λάζλο Σίμετ προετοιμαζόταν πολλές εβδομάδες για την προσπάθειά του η οποία πήγε καλά, με τις καιρικές συνθήκες να βοηθούν καθώς δεν υπήρχαν έντονες ριπές ανέμου ή βροχή.

«Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μου ήταν η ένταση του ανέμου. Οι κάμερες που είχα πάνω στο κοντάρι βοήθησαν στην ισορροπία μου. Το ίδιο το κοντάρι ήταν ελαφρύ αλλά με τις κάμερες βάρυνε αρκετά θα έλεγα» είπε ο Λάζλο Σίμετ.

Στη διάρκεια της προσπάθειας, η Ορχήστρα του Δούναβη έπαιζε κομμάτια των σπουδαιότερων μουσικών της ουγγρικής μουσικής παράδοσης.

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.