ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΕΟΦ: 233 φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη

Περιλαμβάνονται και 47 σκευάσματα, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «μόνιμης και έκτακτης κάλυψης»

ΕΟΦ: 233 φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) δημοσίευσε σήμερα Πέμπτη (21.03.24) τον επικαιροποιημένο κατάλογο με τα φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη στην ελληνική αγορά και αυτά ανέρχονται σε 233.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, μέσα στον Μάρτιο αναφέρθηκαν ελλείψεις σε 233 φάρμακα σε σύγκριση με τα 193 που βρίσκονταν σε έλλειψη τον Φεβρουάριο και τα 109 τον Δεκέμβριο του 2023.

Στην επικαιροποιημένη λίστα του ΕΟΦ, περιλαμβάνονται 188 φάρμακα «περιορισμένης διαθεσιμότητας», τα 128 από τα οποία λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων.

Επίσης, έξι είναι μη συνταγογραφούμενα, 40 νοσοκομειακά, 10 σκιαγραφικά και τέσσερα εμβόλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις ελλείψεις περιλαμβάνονται και 47 σκευάσματα, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «μόνιμης και έκτακτης κάλυψης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.