ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η αστυνομία λέει ότι επιτέθηκαν οι φοιτητές – Δύο τραυματίες -Πρόβλημα στην ακοή ο φοιτητής

Ένας φοιτητής και ένας αστυνομικός οι τραυματίες

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η αστυνομία λέει ότι επιτέθηκαν οι φοιτητές – Δύο τραυματίες -Πρόβλημα στην ακοή ο φοιτητής

Με μία λιτή ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει για τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν αναφέρεται ακόμα ότι ομάδα 120 ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ είναι η εξής:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Παροδική απώλεια της ακοής του φοιτητή

Στο μεταξύ, «καζάνι που βράζει» ήταν για μία ακόμα φορά σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου, ο χώρος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με σειρά επεισοδίων, τραυματισμούς φοιτητών από ρίψεις βολών κρότου – λάμψης από την πλευρά των αστυνομικών και προπηλακισμό της κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Χαρά Χαραλάμπους.

Ο ένας από τους τραυματίες, 21χρονος φοιτητής των ΤΕΦΑΑ, τραυματίστηκε στο πρόσωπο από ευθεία βολή κρότου – λάμψης που έριξαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια επεισοδίων, που σημειώθηκαν λίγο πριν τη 1:00 το μεσημέρι, έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών. Άνοιξε η μύτη του και έπεσε λιπόθυμος στο έδαφος. Από πάνω του έπεσαν άλλοι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές, προκειμένου να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το τελευταίο έφτασε άμεσα και μετέφερε τον τραυματία φοιτητή στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο. Φέρει παροδική απώλεια ακοής από το ένα αυτί και πάσχει από δυσκολίες στην κατάποση λόγω χτυπήματος στη γνάθο.

Σύμφωνα με άλλους φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο, ο 21χρονος, ο οποίος είναι εκλεγμένος στο σύλλογο φοιτητών της σχολής του, δέχθηκε και μία κλοτσιά.

Φοιτητές καταγγέλλουν ακόμα ότι από άλλη βολή κρότου – λάμψης τραυματίστηκε στα πόδια κι ένας ακόμα φοιτητής, χωρίς, ωστόσο, να πάθει κάτι σοβαρό. Παράλληλα, εκπρόσωποι των φοιτητών αναφέρουν ότι, όσο ήταν πεσμένος στο έδαφος ο τραυματίας φοιτητής, οι αστυνομικοί οπισθοχώρησαν προς τη Σχολή Θετικών Επιστημών. Ωστόσο, επιτέθηκαν ξανά προς τους φοιτητές, μόλις έφυγε το ασθενοφόρο που παρέλαβε τον τραυματία.

Μετά από λίγο ομάδα κουκουλοφόρων από την απέναντι πλατεία Χημείου πέταξε πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους απώθησαν. Λίγο νωρίτερα, η κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Χαρά Χαραλάμπους και ενώ πήγαινε να κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους, προπηλακίστηκε από ομάδα φοιτητών και κάποιος της πέταξε ένα κυπελάκι με καφέ.

Αντιδρούν στην παρουσία αστυνομικών

Γύρω στις 11;00 το πρωί φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της πρυτανείας του ΑΠΘ διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία αστυνομικών μέσα στο campus. Φώναξαν συνθήματα και ξεκίνησαν πορεία με κατάληξη τη Σχολή Θετικών Επιστημών, όπου εκτελούνται εργασίες διαμόρφωσης βιβλιοθήκης στο «Στέκι του Βιολογικού», το οποίο τελούσε υπό κατάληψη για 34 χρόνια. Οι εργασίες διαμόρφωσης βιβλιοθήκης, λόγω επεισοδίων που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, εκτελούνται με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν η ομάδα των φοιτητών έφτασε έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών και είδε τους αστυνομικούς, κινήθηκε προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα να σημειωθεί συμπλοκή μεταξύ των δύο πλευρών. Οι αστυνομικοί έριξαν βολές κρότου – λάμψης, για να απομακρύνουν τους φοιτητές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο από αυτούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.