ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Σταδίου – Κρέμασαν γιγαντιαίο πανό σε πολυκατάστημα (upd) (φωτο – βίντεο)

Τραυματίστηκαν 8 φοιτητές 

Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Σταδίου – Κρέμασαν γιγαντιαίο πανό σε πολυκατάστημα (upd) (φωτο – βίντεο)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση 14:58) Επεισόδια καταγράφονται στην οδό Σταδίου, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. 

Το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ξεκίνησε το μεσημέρι, με πάνω από 12.000 κόσμο να κάνει πορεία, αντιδρώντας στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ξαφνικά λίγο πριν τις 15.00 μετά το μεσημέρι, τα πνεύματα οξύνθηκαν με αποτέλεσμα ξεσπάσουν επεισόδια και οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει ήδη σε προσαγωγές.

Ταυτόχρονα, ομάδα φοιτητών, ανέβηκε στο κτίριο γνωστού πολυκαταστήματος και κρέμασε πανό:

Τραυματίστηκαν 8 φοιτητές 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων 8 φοιτητές τραυματίστηκαν οι οποίοι στη συνέχεια παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο “Γ.Γεννηματάς”. Εκεί έκαναν ακτινολογικό έλεγχο, καθώς έχουν τραύματα στο κεφάλι και τα χέρια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Πορεία φοιτητών στη Θεσσαλονίκη κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Στο πλευρό των φοιτητών αναμένεται να βρεθούν εργαζόμενοι και φεμινιστικές οργανώσεις, καθώς έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ, ενώ ανάλογη κινητοποίηση έχει εξαγγελθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με αμφότερα τα καλέσματα να έχουν δοθεί για την πλατεία Κλαυθμώνος.

Αναμένεται η συμμετοχή μεγάλου αριθμού ατόμων από σωματεία, εργατικά κέντρα, εκπαιδευτικούς, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους καθώς και από άλλους φορείς και συλλογικότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, με σκοπό τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει τα αναγκαία μέτρα τροχαίας με την πραγματοποίηση κατά περίπτωση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας, ώστε να μην διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων – κινητοποιήσεων.

Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.