Επιχείρηση-φιάσκο της ΕΛΑΣ στη Μύκονο: Αντί να συλλάβουν μπράβους και κακοποιούς έπιασαν τον υπεύθυνο Ασφαλείας της… ΔΟΥ!

Απίστευτη γκάφα ή ανικανότητα; - Τι έχει να πει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ.Θεοδωρικάκος;

Επιχείρηση-φιάσκο της ΕΛΑΣ στη Μύκονο: Αντί να συλλάβουν μπράβους και κακοποιούς έπιασαν τον υπεύθυνο Ασφαλείας της… ΔΟΥ!

Σε μια επιχείρηση στη Μύκονο που εξελίχθηκε σε πρωτοφανές φιάσκο για την ΕΛΑΣ πλήττοντας όχι μόνο την εικόνα του Σώματος, αλλά και του ίδιου του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Τάκη Θεοδωρικάκου, χθες το βράδυ η τοπική αστυνομία του νησιού (διοικητής Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μυκόνου Θανάσης Παπάζογλου) και ειδική ομάδα του  Τμήματος Εκβιαστών αντί να συλλάβει τον υπεύθυνο για (έναν  ακόμα…) ακόμα ξυλοδαρμό, συνέλαβαν… τον υπεύθυνο Ασφαλείας όχι μόνο της ΔΟΥ Μυκόνου, αλλά και όλων των ΔΟΥ των Κυκλάδων κι έναν υπάλληλό του!

Και μάλιστα παραβιάζοντας μια σειρά νόμων όπως το ότι τους πέρασαν χειροπέδες μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους, ενώ απαγορεύεται ρητά και παρά το γεγονός ότι οι συλληφθέντες, γιατί περί σύλληψης επρόκειτο με τον τρόπο που έγινε και όχι προσαγωγής, τους έδειξαν όλα τα έγγραφά τους από ταυτότητες μέχρι και έγγραφα το τι έκαναν στο νησί.

Και τα αγάλματα της Δήλου κλαίνε από τα γέλια!

Παρ’όλα αυτά με χειροπέδες τους μετέφεραν, παρά τις διαμαρτυρίες τους, εν είδει κακοποιών σε ολόκληρη την Χώρα και εν συνεχεία, τους μετέφεραν στο τμήμα, υποτίθεται πλέον για «διακρίβωση στοιχείων», όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες του ιδιοκτήτη της εταιρείας Ασφαλείας των ΔΟΥ Κυκλάδων, τους έβρισαν σκαιότατα και ο Θ.Παπάζογλου απείλησε τον εν λόγω, ο οποίος τυγχάνει και πρώην στρατιωτικός με λαμπρή υπηρεσία στην ελληνική αποστολή στο Κόσοβο!

Ο Θ.Παπάζογλου (δεξιά με το… αστραποβόλο βλέμμα) στην μέση ο δήμαρχος Μυκόνου και αριστερά ο νέος Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Ν.Αιγαίου, Υποστράτηγος Μιχαλόπουλος Γεώργιος, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση  με το επεισόδιο, αφού μόλις ανέλαβε καθήκοντα.

Οι συλληφθέντες, ενημερώθηκαν στο Τμήμα ότι επρόκειτο περί «προσαγωγής» και όχι σύλληψης, ζήτησαν τον λόγο για τον οποίο έγινε αυτό, δεν τους απάντησαν και απλά αναγκαστικά τους άφησαν ελεύθερους μετά από τρεις ώρες, όταν αντιλήφθηκαν την γκάφα που είχαν διαπράξει.

Όλη αυτή η επιχείρηση κατά του υπεύθυνου ασφαλείας των φορολογικών μηχανισμών των Κυκλάδων είναι άγνωστο από ποιον και πώς μεδοθεύτηκε και κυρίως τον τρόπο που εκτελέστηκε από τον  Θ.Παπάζογλου αφού αυτός όφειλε να κατευθύνει την ειδική μονάδα.

Η προσαγωγή απαγορεύεται ρητά εφόσον επιδειχθεί στα αστυνομικά όργανα τα στοιχεία του ελεγχόμενου, και δεν υπάρχει κανένας δικαίωμα κανενός να μεταφερθεί ο υπό έλεγχο πολίτης στο αστυνομικό τμήμα.

Πολλώ δε μάλλον στην Μύκονο που είναι ένα μικρό νησί και δεν τίθεται θέμα διαφυγής, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι υπήρχε τέτοιο θέμα.

Όλα αυτά δε ένα νησί, όπου τα τελευταία δύο χρόνια η ανομία και η παραβατικότητα έχουν πάει σε άλλο επίπεδο και μόνο… τις γλάστρες δεν έχουν κλέψει οι κακοποιοί που σαρώνουν το νησί με την αστυνομική διοίκηση «να πετά χαρταετό»!

Με αποκορύφωμα τα όσα έγιναν χθες, με την σύλληψη-προσαγωγή του υπεύθυνου ασφαλείας της ΔΟΥ των Κυκλάδων, χωρίς καμία απολύτως αιτία.

Απλά άλλον έψαχναν κι άλλον έπιασαν οι -ή καλύτερα ο- «Κλουζώ» του νησιού.

Εν τέλει ο πρώην στρατιωτικός και νυν υπεύθυνος Ασφαλείας αποχώρησε «υποσχόμενος» μηνύσεις και αγωγές…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τι γνώμη έχετε για όλα αυτά υπουργέ Τ.Θεοδωρικάκο; 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.