ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επόμενος στόχος της ΑΑΔΕ: Λουκέτα σε μαγαζιά που πουλάνε παράνομα ποτά

Τα παράνομα ποτά παρασκευάζονται ή εισάγονται κυρίως από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη την Τουρκία

Επόμενος στόχος της ΑΑΔΕ: Λουκέτα σε μαγαζιά που πουλάνε παράνομα ποτά

Μετά τη σφράγιση έως και 90 ημέρες των πρατηρίων καυσίμων και τη διαπόμπευσή τους η πολιτεία αποφάσισε να ενισχύσει και τα μέτρα για το λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών.

Νέα νομοθετική ρύθμιση προβλέπει τη σφράγιση για χρονικό διάστημα 10 έως 30 ημερών της εγκατάστασης ελεγχόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου, όταν διαπιστώνεται ότι το ελεγχόμενο πρόσωπο κατέχει, εμφιαλώνει, παρασκευάζει ή διαθέτει προς πώληση παράνομα αλκοολούχα ποτά.

Παράλληλα, η ρύθμιση επιτρέπει και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των παραβατών, των παραβάσεων, των κυρώσεων που επιβλήθηκαν και των εγκαταστάσεών τους σε ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, με στόχο την αποτροπή από την τέλεση των παραβάσεων.

Τα παράνομα ποτά παρασκευάζονται ή εισάγονται κυρίως από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη την Τουρκία κ.λπ. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν παρασκευάζονται και στην Ελλάδα, και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό, όπως δείχνουν συμπτωματικές συλλήψεις παράνομων εργαστηρίων με δεξαμενές αλκοόλης, άδεια μπουκάλια και ετικέτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.