ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Εύβοια: Συλλήψεις για σκηνοθετημένη ληστεία – «Στο κόλπο» τα δύο από τα τρία «θύματα» (φωτό)

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 3 συλλήψεις

Εύβοια: Συλλήψεις για σκηνοθετημένη ληστεία – «Στο κόλπο» τα δύο από τα τρία «θύματα» (φωτό)

Στην ταυτοποίηση 3 ημεδαπών – εκ των οποίων η μία γυναίκα – και ενός αλλοδαπού, για μία ληστεία και μια απόπειρα ληστείας στις 12/09 και 30/08 αντίστοιχα σε περιοχές της Εύβοιας, προχώρησαν οι Αρχές.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 3 συλλήψεις, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος και των τεσσάρων κατηγορουμένων, περιλαμβάνονται τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης ληστειών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία, ηθική αυτουργία σε ληστεία, συνέργεια σε ληστεία, ψευδής κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 12/09 στην περιοχή της Χαλκίδας, δύο εκ των κατηγορουμένων (φυσικοί αυτουργοί) επιβαίνοντες σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, με καλυμμένη την πινακίδα κυκλοφορίας του, προσέγγισαν από αντίθετη κατεύθυνση ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και συγκεκριμένα ο Έλληνας και η Ελληνίδα που συνελήφθησαν, καθώς και ένας ακόμη Έλληνας.

Οι δράστες προκειμένου να ακινητοποιήσουν το όχημα έριξαν το δίκυκλό τους στην εμπρόσθια πλευρά του αυτοκινήτου και στην συνέχεια, με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από τον οδηγό του οχήματος ένα κινητό τηλέφωνο, από τον συνοδηγό του οχήματος ένα τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά του έγγραφα, ενώ από τη συνεπιβάτη ένα ρολόι.

Όπως προέκυψε, σκοπός των δύο ατόμων που πραγματοποίησαν τη ληστεία και των δύο μετέπειτα συλληφθέντων που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ήταν να αφαιρέσουν το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό από το τρίτο άτομο που επέβαινε στο ΙΧ, για να αγοράσουν αυτοκίνητο.

Σε ό,τι αφορά στην απόπειρα ληστείας, ο συλληφθείς Έλληνας (φερόμενος αρχικά ως παθών στη ληστεία) από κοινού με τον αλλοδαπό κατηγορούμενο, εισήλθαν τις πρώτες πρωινές ώρες στις 30/08 σε πρατήριο υγρών καυσίμων περιοχής της Εύβοιας έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες.

Στη συνέχεια και με την απειλή όπλου απαίτησαν από τον αλλοδαπό υπάλληλο του πρατηρίου να τους παραδώσει τις εισπράξεις.

Ωστόσο, λόγω του ότι εκείνη την στιγμή προσέγγισε το πρατήριο για ανεφοδιασμό καυσίμων ένα άλλο όχημα, εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και τράπηκαν σε φυγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τρεις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν, κατά περίπτωση και κατασχέθηκαν: Πιστόλι, το οποίο έφερε γεμιστήρα με 2 φυσίγγια, 6 φυσίγγια πιστολιού, 2 κουκούλες (τύπου «full face»), μάσκα με μαύρο κάλυμμα κεφαλής και 3 μάσκες αποκριάτικες, ρολόι χειρός, μαζί με το κουτί του, το οποίο είχε αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της ληστείας, 2 τσαντάκια που ομοίως είχαν αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της ληστείας, σουγιάς και ναυτική φωτοβολίδα, το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, 4 κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.