
Το πρωί της Τετάρτης (30/04/2025), οι δάσκαλοι του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών βρέθηκαν μπροστά σε μια σοκαριστική εικόνα, καθώς το ταβάνι μιας τάξης είχε καταρρεύσει, με κομμάτια της οροφής να έχουν πέσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Ευτυχώς, εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν παιδιά μέσα στην τάξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχολείο αντιμετώπιζε προβλήματα υγρασίας σε πολλές από τις αίθουσες, ενώ το κτήριο είναι παλαιό, κατασκευασμένο λίγο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο πλαίσιο των προσπαθειών συντήρησης, ο Δήμος είχε προχωρήσει σε μειοδοτικό διαγωνισμό για επισκευές, και οι εργασίες είχαν γίνει κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα.
Παρά τις επισκευές, ωστόσο, το πλέγμα που είχε τοποθετηθεί στην οροφή μιας τάξης που είχε επισκευαστεί αποδείχθηκε ανεπαρκές, με αποτέλεσμα να αποκολληθεί και να πέσει πάνω στα θρανία.
Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), Σπύρος Μαρίνης, ανήρτησε στο Facebook: «Ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό κατάρρευσης σε σχολική τάξη με κίνδυνο τη ζωή των μαθητών μας. Η απαξίωση των σχολικών υποδομών και η λογική του κόστους με την οποία αντιμετωπίζονται οι ανάγκες συντήρησης και ασφάλειας των σχολείων είναι επικίνδυνη και εγκληματική. Αυτή είναι η “αξιολόγηση” που γίνεται κάθε μέρα στη κυβερνητική πολιτική. Αυτά τα μεγάλα προβλήματα επιχειρεί να συγκαλύψει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας στοχοποιώντας τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές, δημόσιο και δωρεάν που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.