
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μάχη με τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση στη Βάρδα Ηλείας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται σημαντικά προκειμένου να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν πλέον 80 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης και της 18ης ΕΜΟΔΕ, 19 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και εθελοντές.
Από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και υδροφόρες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, καθώς προκαλούν συνεχείς κηλιδώσεις και νέες εστίες φωτιάς.
Παρά τις δύσκολες συνθήκες, οι πυροσβέστες καταβάλλουν προσπάθειες για να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς και να αποτρέψουν την επέκτασή της σε μεγαλύτερη έκταση.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για απειλή κατοικημένων περιοχών, ενώ οι δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη, με στόχο να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο το συντομότερο δυνατό.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.