ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Φωτιά στο «Παπανικολάου»: Ένας 79χρονος ο ασθενής που απανθρακώθηκε

Βρέθηκε απανθρακωμένος

Φωτιά στο «Παπανικολάου»: Ένας 79χρονος ο ασθενής που απανθρακώθηκε

Ένας άνδρας 79 ετών έχασε το πρωί της Τετάρτης τη ζωή του από τη φωτιά που ξέσπασε στην κλινική Covid-19 του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά. Οι πυκνοί καπνοί δυσκόλεψαν το έργο μας» είπε ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Μάριος Αποστολίδης, προσθέτοντας ότι συνολικά η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 38 ασθενείς από την Πνευμονολογική Πτέρυγα, με τη συνδρομή και του προσωπικού του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο στον θάλαμο 206 από όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά, εντοπίστηκε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η φωτιά και η έκρηξη που ακολούθησε προκλήθηκε από τσιγάρο που άναψε ασθενής δίπλα σε φιάλη οξυγόνου.

Ο άτυχος 79χρονος εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες απανθρακωμένος ενώ από τη φωτιά τραυματίστηκε σοβαρά ένας 52χρονος ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε σοβαρή κατάσταση.

Συγκλονιστικά είναι, την ίδια ώρα, τα όσα μεταφέρει ο διευθυντής της μονάδας, Διογένης Χλωρός αφού όπως είπε στην ιστοσελίδα ThessToday.gr ο θάλαμος από τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά έχει καταστραφεί παντελώς.

«Η κλινική είναι γεμάτη από καπνούς και νερά. Δυστυχώς χάσαμε έναν άνθρωπο. Έχουν μείνει μόνο αποκαΐδια, μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή», ανέφερε αρχικά ο κος Χλωρός.

Όσον αφορά τον ασθενή που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ο διευθυντής της covid κλινικής εξηγεί ότι «τον βοήθησαν να σωθεί οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Εγώ είχα αποκλειστεί στο γραφείο, ήταν αδύνατον να βγω και να βοηθήσω δυστυχώς».

«Έβαλα πανιά στις χαραμάδες για να μην μπει ο καπνός»

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή του κ. Χλωρού για τις εφιαλτικές στιγμές μετά το συμβάν. «Για να προστατεύσω τον εαυτό μου στο γραφείο μου χρειάστηκε να βάλω πανιά στις χαραμάδες για να μην μπει ο καπνός μέσα. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα, η κατάσταση ήταν αποπνικτική. Ήμουν τυχερός που σώθηκα», δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «οι ασθενείς και οι νοσηλευτές σίγουρα θα έχουν κάποια προβλήματα λόγω βλάβης στους πνεύμονες», ενώ πρόσθεσε ότι «η πτέρυγα σίγουρα θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα για να επαναλειτουργήσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.