Οι χάκερ επιτέθηκαν και άφησαν τα σημάδια τους - Προβληματισμός από τις επιθέσεις σε ιστοσελίδες που αυξάνονται με το πέρασμα του χρόνου…

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το πρωί τους ανθρώπους του Δήμου Λοκρών στη Φθιώτιδα, καθώς την ιστοσελίδα τους «χάκαραν» Τούρκοι.

Η «Ayyildiz Tim» που ανέλαβε την ευθύνη, υποστηρίζει πως είναι μια οργάνωση που υπερασπίζεται την Τουρκία κατά των κυβερνοεπιθέσεων που δέχεται από άλλες χώρες, τις οποίες και βάζει στο στόχαστρο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι χάκερ απαντούν σε κάθε ενέργεια που στοχεύουν τη χώρα τους και ειδικότερα «στην ασέβεια που δείχνουν προς τους θεσμούς και τις ηθικές αρχές της Τουρκίας» τα οποία λαμβάνουν ως επίθεση στην ακεραιότητα της χώρας τους.

Ανάλογες επιθέσεις γίνονται καθημερινά σε κρατικά site και ιστοσελίδες κομμάτων κοινοβουλευτικών και μη. Καταφέρνουν στο background της σελίδας να φορτώνουν τα δικά τους γραφικά και μηνύματα και φυσικά να μην επιτρέπουν επαφή των φυσικών χρηστών της σελίδας με τη διαχείριση.

Στη συγκεκριμένη επίθεση, οι χάκερ άφησαν πίσω εικόνες του Κεμάλ Ατατούρκ αλλά και μελών των «Bordo Bereliler» όπως λέγονται οι ειδικά εκπαιδευμένοι Τούρκοι κομάντος. Λίγο πριν τις 10:00 η σελίδα επανήρθε κανονικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!