ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

«Έμπιστος άνθρωπος και υπάλληλος του Σ.Καρνέση ο Αιγύπτιος που δολοφόνησε τους τρεις» λέει άνθρωπος του περιβάλλοντος

«Ήταν τόσα χρόνια μέσα στο σπίτι - Έβλεπες τον Σπύρο τον Καρνέση και ήταν πάντα μαζί του ο Άρης»

«Έμπιστος άνθρωπος και υπάλληλος του Σ.Καρνέση ο Αιγύπτιος που δολοφόνησε τους τρεις» λέει άνθρωπος του περιβάλλοντος

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 10:59): Ο ναυτιλιακός οικονομολόγος και αναλυτής Γιώργος Ξηραδάκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για τη σφαγή στη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Καρνέση στη Γλυφάδα, είπε για τον Αιγύπτιο μακελάρη ότι ήταν «έμπιστος άνθρωπος και υπάλληλος του Σ.Καρνέση» και πως «δεν θεωρούμε το κίνητρο εργατικό, έγινε κάτι βαθύτερο».

Το μόνο σίγουρο από την χθεσινή τραγωδία είναι ότι, από τους τρεις (δηλαδή οι δύο αδελφές Δέσποινα και Μαρία και ο σύζυγος της τελευταίας, Αντώνης Βλασσάκης) που βρισκόντουσαν σε δικαστική διαμάχη με τον Σ.Καρνέση, και από τον οποίο απαιτούσαν να τους επιστρέψει 175 εκατ. δολάρια, οι δύο δεν ζουν πια.

Και η τρίτη, η Δέσποινα, γλίτωσε την τελευταία στιγμή και με αρκετή δόση τύχης, καθώς ο Αιγύπτιος την αναζητούσε για να πυροβολήσει και την ίδια.

«Η Μαρία πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι κι αυτό είναι το κομμάτι, το οποίο βεβαίως όλοι το καταδικάζουμε.

Δεν πρέπει κανείς να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, έγινε κάτι βαθύτερο. Στον Πειραιά έχουμε σοκαριστεί, αλλά δεν το θεωρούμε το κίνητρο εργατικό, ότι η απόλυσή του 76χρονου όπλισε το χέρι του».

«Ήταν τόσα χρόνια μέσα στο σπίτι», πρόσθεσε για τον 76χρονο που προκάλεσε το τριπλό φονικό στη Γλυφάδα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ενώ πρόσφατα είχε απολυθεί και είχε γίνει έξωση από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η εταιρεία.

«Έβλεπες τον Σπύρο τον Καρνέση και ήταν πάντα μαζί ο Άρης.

Απ’ ό,τι έμαθα, ο άνθρωπος αυτός βοηθούσε και πολύ την μητέρα των κοριτσιών και του Σπύρου και του Προκόπη.

Ήταν ο επιστάτης όλης της οικογένειας. Του δώσανε ένα διαμέρισμα πέρα από το οίκημα που είχε στους Πεταλιούς.

Είχε και ένα σπίτι στην Γλυφάδα για να μένει και του είχανε τάξει, ότι εκεί θα έμενε εφ’ όρου ζωής, μέχρι να φύγει και να επιστραφεί στην οικογένεια», πρόσθεσε.

«Αυτό φάνηκε και πιθανότατα η εύκολη λύση για να πεις ότι όπλισε το χέρι ή το μυαλό του, θόλωσε», συνέχισε ο Γιώργος Ξηραδάκης.

Ο Αιγύπτιος τον Αντώνη Βλασσάκη τον εκτέλεσε πρώτο και μετά δολοφόνησε την σύζυγό του Μαρία Καρνέση, κι ενώ είχε στο μεταξύ δολοφονήσει κι έναν υπάλληλο της εταιρείας, τον πρώην καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη.

Μαρτυρίες όμως αναφέρουν πως αναζητούσε και την Δέσποινα η οποία είχε κλειδωθεί στην τουαλέτα του γραφείου της και δεν την εντόπισε.

Ατικείμενο της δικαστικής αντιδικίας των αδελφών Καρνέση και του γαμπρού της λοιπόν, ήταν περιουσιακά στοιχεία η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται ότι είναι τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια.

Με την 63 σελίδων αγωγή τους που κατατέθηκε την 1η Φεβρουαρίου του 2023 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά, τον κατηγορούν ότι «ο Σπύρος Καρνέσης πήρε στα τέλη της περσινής χρονιάς από κοινούς λογαριασμούς 325,5 εκατ. δολάρια, τα μετέφερε σε αποκλειστικά δική του εταιρεία και τα ιδιοποιήθηκε».

Πρόκειται για μετρητά που είχαν συγκεντρωθεί στο κοινό «καλάθι» των αδιανέμητων κερδών από τη δραστηριότητα στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Οι δύο αδελφές και ο γαμπρός του εφοπλιστή υποστηρίζουν ότι με βάση τα εταιρικά τους ποσοστά, όπως αυτά απορρέουν από ιδιόγραφο συμφωνητικό, τους ανήκουν τα περίπου 175 εκατ. δολάρια, από τα «επίμαχα» διαθέσιμα σε μετρητά.

Συνυπολογίζοντας στο μερίδιο που ζητούν να τους επιστραφεί και τα αναλογούντα, μη διανεμηθέντα μερίσματα.

Είχε υπάρξει και ανταλλαγή εξωδίκων ανάμεσα στα αντιμαχόμενα μέλη της οικογένειας και ο Σπύρος Καρνέσης απαντά ότι «όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι δικά του και πώς η άλλη πλευρά ήταν υπάλληλοί του, που απλώς ο ίδιος ευεργετούσε»

Ο ναυτιλιακός όμιλος μετά από πωλήσεις 9 τάνκερ έναντι συνολικού τιμήματος 61,3 εκατ. ευρώ, διέθετε μέχρι πρόσφατα 19 πλοία. Στα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρείας που έγινε η επίθεση απασχολείται προσωπικό 45 ατόμων, ενώ στους 350 ανέρχονται οι μισθοδοτούμενοι ναυτικοί.

Πέραν της ναυτιλίας, στα γενικότερα περιουσιακά στοιχεία υπάρχουν ακίνητα και άλλες εταιρικές συμμετοχές, για τα οποία αναδύεται η αίσθηση μέσα από την πολυσέλιδα αγωγή ότι θα υπάρξει κι άλλος «γύρος» δικαστικής διαμάχης.

Ο Σπύρος Καρνέσης είναι βασικός μέτοχος με ποσοστό 63,8% στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο ενεργειακή εταιρεία Ελινόιλ, η τρέχουσα αγοραία αξία της οποίας είναι στα 50,7 εκατ. ευρώ.

Στο ΔΣ της ΕΛΙΝΟΙΛ βρίσκεται η κόρη του Αντζελίκ Καρνέση, σε ρόλο μη εκτελεστικό. Η ίδια απασχολείται στην Εμπορική Δ/νση της European Product Carriers Ltd.

Όπως κι αν το δει κανείς «είναι πολλά τα λεφτά Άρη».

Παρεμπιπτόντως Άρης λεγόταν και ο Αιγύπτιος…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.