ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γ.Λέων για Πάτρα: «Μπαίνουν στο μικροσκόπιο οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των θανάτων των δύο άλλων παιδιών»

Προβλέπει νέες εξελίξεις

Γ.Λέων για Πάτρα: «Μπαίνουν στο μικροσκόπιο οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των θανάτων των δύο άλλων παιδιών»

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, «φωτογράφιζε» τα όσα επρόκειτο να αποκαλυφθούν σχετικά με τους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, κάνει τη δική του ανάλυση για την επόμενη μέρα.

Όπως λέει στο επίκεντρο θα βρεθούν οι συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο, τόσο τη Μαλένα το 2019 όσο και την Ίριδα, την Άνοιξη του 2021. «Έχουμε όλα τα δεδομένα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια σε συμπεράσματα και σε αυτούς τους θανάτους» λέει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Πέμπτης, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, σημείωσε πως στο μικροσκόπιο πλέον μπαίνουν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των θανάτων των δύο άλλων παιδιών.

«Λύθηκε ένα περιστατικό που ήταν σε εξέλιξη και στο οποίο είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε πάρα πολλές εξετάσεις, να έχουμε έναν πλούσιο ιατρικό φάκελο και μια μαρτυρία της μητέρας που μας έλεγε πάρα πολλά».

Όπως είπε ο ιατροδικαστής, πλέον θα εξεταστούν και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των άλλων δύο παιδιών. «Οι δύο πρώτες υποθέσεις έχουν μελετηθεί πλήρως από ιατροδικαστικής πλευράς. Δεν βρέθηκε κεταμίνη. Έχουμε όλα τα δεδομένα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια σε συμπεράσματα και σε αυτούς τους θανάτους».

Ο Γρηγόρης Λέων μίλησε για αστοχία στο πόρισμα της νεκροτομής του πρώτου θανάτου, ωστόσο υπογράμμισε πως τα ιατροδικαστικά ευρήματα είναι σωστά οπότε μπορούν να επαναξιολογηθούν.

«Έγκλημα με παθολογικά αίτια δεν μπορεί να υπάρχει. Η αστοχία ήταν στην εκτίμηση κυρίως της πρώτης νεκροτομής. Το ευτύχημα είναι ότι τα ευρήματα είναι σωστά οπότε μπορούμε να επαναξιολογήσουμε».

Όπως είπε, η επιτροπή που μελετά τους δύο θανάτους θα δώσει τις επόμενες μέρες ένα ασφαλές πόρισμα «που δε θα μπορεί να αμφισβητηθεί».

Μιλώντας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, τόνισε: «Η πλήρης εικόνα του τρίτου θανάτου, που με μια ομολογία της μητέρας θα μας δώσει την όλη εικόνα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να έχουμε επιδράσεις όχι μόνο ενός εξωγενούς παράγοντα (σ.σ. κεταμίνη) αλλά και άλλων που ήταν ανεπιτυχείς. Όμως η κεταμίνη είναι η ουσία, ο εξωγενής παράγοντας, που προκάλεσε τον θάνατο (σ.σ. της Τζωρτζίνας)».

Σε δική του τοποθέτηση ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, έκανε λόγο για μια καλή δουλειά από πλευράς των Αρχών στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Το πόρισμα της τοξικολογικής, καθώς και μια καταγγελία που έγινε στον εισαγγελέα Πατρών από μια ΜΚΟ ότι η μητέρα έχει τάσεις αυτοκτονίας και ενδέχεται να κάνει κακό στον εαυτό της, έκανε τον εισαγγελέα Πατρών να ενημερώσει τον εισαγγελέα Αθηνών. Έγινε άμεση συνεργασία αστυνομικών και δικαστικών Αρχών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε: «Οι Αρχές έκαναν πολύ σωστές κινήσεις ώστε να μην έχουμε κάποια εμπλοκή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.