ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γ.Λέων για Πάτρα: «Τρεις θάνατοι σε μια οικογένεια χωρίς γενετικό υπόβαθρο αποτελεί σημαντικό γεγονός»

«Εγώ παρακαλώ ειλικρινά να μην έχω δίκιο - Μακάρι να έχω κάνει λάθος»

Γ.Λέων για Πάτρα: «Τρεις θάνατοι σε μια οικογένεια χωρίς γενετικό υπόβαθρο αποτελεί σημαντικό γεγονός»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, την ώρα που η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα, μιλάει για τα δικά του συμπεράσματα.

«Στην πρώτη νεκροτομή, δηλαδή στον θάνατο της Μαλένας, είχαμε αστοχία ως προς την αιτία θανάτου. Όπως αντιλαμβάνεστε όταν έχουμε ένα παθολογικό αίτια ως αιτία θανάτου, δηλαδή μία ηπατική ανεπάρκεια, δεν έχουμε έγκλημα. Επομένως αν δεν αλλάξει αυτό, δεν μπορούμε να μιλάμε για έγκλημα», είπε σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Το σενάριο το ασφυκτικού θανάτου είναι ένα σενάριο που θα πρέπει να αποκλείσουμε μόνο αν έχουμε ένα πιο ισχυρό. Ή αλλιώς, αν αποκλειστούν όλα τα άλλα σενάρια, αυτό που μένει είναι ο ασφυκτικός θάνατος», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Ο ιατροδικαστής Λέων μίλησε και για τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών που ήθελαν να έχει ανακαλυφθεί μια ουσία στην οργανισμό της άτυχης 9χρονης και η οποία έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών.

«Αυτό που ψάχνουμε να βρούμε είναι αν αυτή η ουσία οδήγησε στον θάνατο, συνέβαλε στον θάνατο ή ήταν άσχετη με την αιτία θανάτου», είπε.

Επιπλέον, ερευνάται αν η ουσία αυτή είναι άσχετη με τα φάρμακα που λάμβανε το κορίτσι ή λήφθηκε σε πολύ μεγάλη ποσότητα.

«Τρεις θάνατοι σε μια οικογένεια χωρίς γενετικό υπόβαθρο αποτελεί σημαντικό γεγονός», τόνισε ο κ. Λέων σημειώνοντας.

Το σενάριο του ασφυκτικού θανάτου φαίνεται πως ενισχύεται από τα στοιχεία που προκύπτουν όσο προχωρά η έρευνα.

Όπως είπε ο κ. Λέων, ο ασφυκτικός θάνατος είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθεί, ειδικά στα παιδιά.

«Θέλει πολλή μελέτη για να καταλήξουμε στο ενδεχόμενο αυτό. Εγώ παρακαλώ ειλικρινά να μην έχω δίκιο. Μακάρι να έχω κάνει λάθος», είπε ο ιατροδικαστής, αν και τα δεδομένα οδηγούν προς την κατεύθυνση του ασφυκτικού θανάτου.

Σημαντικές στην εξιχνίαση του εγκλήματος είναι και όλες οι λεπτομέρειες που έχει δώσει η μητέρα των παιδιών με δηλώσεις της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μας περιγράφει δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο το τι έχουν αυτά τα παιδιά. Αυτή η μαρτυρία είναι καθοριστική».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.