ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Για τις 15 Δεκεμβρίου διεκόπη η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου – Απλός μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης

Απορρίφθηκε το αίτημα του Μάνου Δασκαλάκη προκειμένου να αναβληθεί η εν λόγω δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Για τις 15 Δεκεμβρίου διεκόπη η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου  – Απλός μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης

Για τις 15 Δεκεμβρίου διεκόπη η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, παρουσία του Μάνου Δασκαλάκη.

Νωρίτερα, αίτημα προκειμένου να αναβληθεί η εν λόγω δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου υπέβαλε στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης για να μπορέσει να του διοριστεί δικηγόρος μέσω της νομικής βοήθειας ωστόσο το αίτημα του απορρίφθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης έκανε μία προσπάθεια να κρατήσει τους δικηγόρους του που τον εκπροσωπούν και στην υπόθεση της Τζωρτζίνας αλλά αυτό κατέστη αδύνατο.

«Έχω κάνει αίτηση για παροχή νομικής βοήθειας αλλά απορρίφθηκε επειδή ήταν εκπρόθεσμη. Ζήτω αναβολή για να μπορέσω να κάνω ξανά την αίτηση και να έχω δικηγόρο» τόνισε ο πατέρας των κοριτσιών στο δικαστήριο.

Η αίτηση προκειμένου να είναι εκπρόθεσμη θα έπρεπε να υποβληθεί ένα μήνα πριν την έναρξη της δίκης. «Έκανα την 1η Νοεμβρίου την αίτηση γιατί προσπαθούσα να βρω τρόπο να κρατήσω τους δικηγόρους μου» τόνισε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, εξέφρασε την αντίθεση της κατηγορουμένης στην αναβολή της δίκης κάνοντας λόγο για παρεκλυστική τακτική. «Η κατηγορούμενη συνελήφθη μέσω μιας παράνομης διαδικασίας, χωρίς να γίνει καν ανάκριση, η υπόθεση αυτή διαχωρίστηκε με έναν απαράδεκτο τρόπο και γίνονται δυο δικαστήρια. Επιθυμούμε διακαώς να ξεκινήσει η δίκη, όμως επειδή σέβομαι απόλυτα το τεκμήριο αθωότητας της, θα σας πω ότι το αίτημα αυτό είναι τελείως προσχηματικό. Είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται σήμερα, ο σκοπός είναι να ταλαιπωρηθεί ακόμη περισσότερο η κατηγορούμενη. Είχε δυο εξαιρετικούς δικηγόρους, έπρεπε να το είχε κάνει νωρίτερα. Θέλουμε την έναρξη της διαδικασίας. Δεν είναι δικαιολογία αυτό που προβάλλεται σήμερα» τόνισε ο Αλ. Κουγιας.

Την απόρριψη του αιτήματος αναβολής εισηγήθηκε και η εισαγγελέας της έδρας, πρόταση που υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.

Έτσι, σε αυτή τη δίκη ο Μάνος Δασκαλάκης θα καταθέσει ως απλός μάρτυρας και δεν θα υπάρχει υποστήριξη της κατηγορίας.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας ανέγνωσε το κατηγορητήριο με την κατηγορούμενη να ακούει σιωπηλή και να κλαίει.

Στην έδρα βρίσκονται τρεις γυναίκες δικαστές και μια ένορκος ενώ οι υπόλοιποι ένορκοι είναι άνδρες.

Στα πίσω έδρανα κάθονταν μέλη της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου, μεταξύ των οποίων η μητέρα και η αδελφή της που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τη λίστα με τους δεκάδες μάρτυρες και αμέσως μετά διέκοψε την διαδικασία για τις 15 Δεκεμβρίου με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να οδηγείται σε διπλανή αίθουσα προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη της για την δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.