ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γιoς του θρυλικού «βοσκού των Ιμίων» Γ.Βεζυρόπουλου ο 54χρονος που βρέθηκε νεκρός ανοικτά της Κεφαλονιάς

Τον εντόπισε ο 22χρονος βοηθός του - «Χάθηκε» ένα χρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα του

Γιoς του θρυλικού «βοσκού των Ιμίων» Γ.Βεζυρόπουλου ο 54χρονος που βρέθηκε νεκρός ανοικτά της Κεφαλονιάς

Ο γιος της θρυλικής μορφής του βοσκού των Ιμίων, Γιάννη Βεζυρόπουλου, είναι ο άτυχος 54χρονος ψαράς που βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι της Τετάρτης (3/8) ενώ ψάρευε δυτικά της Κεφαλονιάς, ένα χρόνο μετά τον θάνατο του 94χρονου πατέρα του στις 28 Ιουλίου 2021.

Ο 54χρονος άντρας, ήταν επαγγελματίας ψαράς και με το καΐκι του «Αίολος» σάρωνε τις ελληνικές θάλασσες ψαρεύοντας.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί όπου, σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Βεζυρόπουλος, που ήταν παντρεμένος με ένα παιδί, είχε ξεκινήσει από την Κάλυμνο με τον εξοπλισμό του προκειμένου να φτάσει στο Ιόνιο Πέλαγος και να ψαρέψει.

Πριν φτάσει στο νησί της Κεφαλονιάς βρισκόταν στην περιοχή του Λαυρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος βοηθός του που ήταν το δεξί του χέρι περίπου στις 12 το μεσημέρι είδε το σώμα του δύτη να επιπλέει στο νερό.

Αμέσως ο νεαρός ειδοποίησε την Λιμενική Υπηρεσία όπου άμεσα εντόπισαν το καΐκι και περισυνέλεξαν την σωρό του Γιάννη Βεζυρόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 54χρονος επαγγελματίας ψαράς βρισκόταν στον βυθό της περιοχής μεταξύ του Γέρο Γόμπου και Λαγκαδάκια Ληξουρίου με συσκευή κομπρεσέρ προκειμένου να έχει το οξυγόνο που χρειάζεται.

Μάλιστα χθες το απόγευμα είχαν δει το σφουγγαράδικο του 54χρονου δύτη αγκυροβολημένο στο λιμανάκι Αργοστολίου στην προβλήτα Παπαδατου.

Το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, ερευνά τα αίτια του τραγικού συμβάντος, ενώ η νεκροψία που έχει παραγγελθεί θα δείξει τα αίτια του θανάτου του 54χρονου.

Αμέσως και σε κατάσταση σοκ, ο άνδρας που βρισκόταν πάνω στο σκάφος ενημέρωσε τις Λιμενικές Αρχές και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που περίμενε να παραλάβει τον άτυχο άνδρα, ο οποίος ωστόσο είχε φύγει από την ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, ο 54χρονος ανασύρθηκε νεκρός λίγο αφού είχε πέσει για βουτιά με χρήση σωλήνα που του παρείχε οξυγόνο από το αλιευτικό σκάφος.

Αρχικά ο 24χρονος συνάδελφός του έδωσε διαφορετική εκδοχή για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του άνδρα, αναφέροντας στους λιμενικούς που έσπευσαν στο σημείο πως «ένα φουσκωτό σκάφος πέρασε με ταχύτητα και έκοψε το σωληνάκι παροχής οξυγόνου».

Στην συνέχεια υποστήριξε πως το σκάφος, «ήταν ένα λευκό πολυεστερικό», ενώ στην τρίτη εκδοχή σύμφωνα με στελέχη του λιμενικού, πως « δυο σκάφη πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο που ψάρευε ο 54χρονος και του έκοψαν το σωληνάκι του οξυγόνου».

Υψηλόβαθμες πηγές του λιμενικού τονίζουν πως, «από την έως τώρα έρευνα δεν προκύπτει να έχει κοπεί το σωληνάκι του οξυγόνου, ενδέχεται να πέρασε κάποιο σκάφος και να του σήκωσε ψηλά το σωληνάκι με την ταχύτητα που ανέπτυξε και να του μείωσε δραματικά την ροή του οξυγόνου ή ακόμη να έπαθε τη νόσο των δυτών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πατέρας του Αντώνης Βεζυρόπουλος γνωστός στο Πανελλήνιο και όχι μόνο, ως «ο βοσκός των Ιμίων», για περισσότερο από 20 χρόνια διατηρούσε 40 κατσίκια περίπου, πάνω στις δύο νησίδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.