ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Γλυκά Νερά: Συνεχίζεται η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστοπούλου – Ποιοι καταθέτουν σήμερα

Αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Συνεχίζεται η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστοπούλου – Ποιοι καταθέτουν σήμερα

Λίγες ώρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη στυγερή δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, η δίκη για το πολύκροτο αυτό έγκλημα, συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Στο εδώλιο κάθεται ο σύζυγος της 20χρονης κοπέλας και μητέρας Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος δικάζεται για τη δολοφονία της, καθώς για άλλα αδικήματα και συγκεκριμένα για κακοποίηση ζώου, ψευδή καταγγελία και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Αύριο Τετάρτη 11 Μαΐου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία της 20χρονης κοπέλας- ένα έγκλημα το οποίο “πάγωσε” το Πανελλήνιο.

Ο δράστης, ο κατηγορούμενος πιλότος, επί 37 ημέρες παρίστανε τον τεθλιμμένο σύζυγο στις αστυνομικές αρχές και εύχονταν στο Πανελλήνιο κανείς να μη ζήσει αυτό που έζησε εκείνος, χάνοντας τη σύζυγό του δήθεν από τα χέρια αδίστακτων ληστών που είχαν εισβάλλει στη μεζονέτα της οικογένειάς του στα Γλυκά Νερά.

Σήμερα, στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται να καταθέσουν μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου αλλά και μάρτυρας πανεπιστημιακός από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, που αναμένεται να «σκιαγραφήσει» το προφίλ του κατηγορούμενου.

Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων, το δικαστήριο αναμένεται να μπει στην τελική ευθεία για την έκδοση ετυμηγορίας, αφού πρώτα προηγηθεί η απολογία του κατηγορούμενου και η εισαγγελική πρόταση. «Δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγο μου, την αγαπούσα και την αγαπάω όσο τίποτα άλλο, αυτό δεν αλλάζει από την μέρα που την γνώρισα», έχει υποστηρίξει ο κατηγορούμενος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο ακροατήριο.

«Η συμπεριφορά του (του κατηγορούμενου) ήταν χειριστική, ελεγκτική, πολλές φορές η Καρολάϊν δεν καταλάβαινε τον εαυτό της, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της, της έστελνε χρήματα και τα έπαιρνε εκείνος, δεν είχε ούτε πέντε ευρώ πάνω της» είχε αναφέρει στην κατάθεσή της, στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ησύμβουλος ψυχικής υγείας του ζευγαριού Ελένη Μυλωνοπούλου, χαρακτηρίζοντας τον 34χρονο κατηγορούμενο, χειριστικό και άτομο χωρίς ενσυναίσθηση, το οποίοκρατούσε την Καρολάιν απομονωμένη, χωρίς χρήματα και καταλογίζοντας πάντα ευθύνες σε εκείνη για ό,τι συνέβαινε στο γάμο τους.

Τα στοιχεία αυτά η μάρτυρας εισέφερε στο δικαστήριο, επικαλούμενη τα όσα της είχε πει η άτυχη κοπέλα στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε μαζί της, χωρίς δηλαδή να είναι μπροστά ο κατηγορούμενος σήμερα Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Αφού η κ. Μυλωνοπούλου ολοκλήρωσε την κατάθεσή της και εξετάστηκε από την έδρα και τους συνηγόρους των δυο πλευρών, τότε ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε το λόγο από το δικαστήριο.

Συμβουλευόμενος συνεχώς τις σημειώσεις που είχε κρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσης της μάρτυρα άρχισε να της υποβάλλει σειρά ερωτήσεων, που οι περισσότερες είχαν ένα κοινό σκοπό: Να καταδείξουν ότι εκείνος ήταν ένας ιδανικός σύζυγος, που αγαπούσε την Καρολάιν, που δεν την είχε αποκόψει από το κοινωνικό της περιβάλλον και πως πάντα ήταν δίπλα της.

Κατηγορούμενος: Ένας άνθρωπος που επιδιώκει να ξεκινήσουν και να συνεχιστούν αυτές οι συνεδρίες, που επιδιώκει τη συμβουλή, πως είναι δυνατόν εσείς να τον περιγράφετε ως ένα άτομο που να θέλει να αποκόψει το «θύμα του»; Αυτό δεν είναι μια μεγάλη αντίφαση; Πως το δικαιολογείτε;

Μάρτυρας: Η πρώτη αντίφαση είναι ότι η Καρολάιν είναι νεκρή μέσα σε ένα τάφο και ο κατηγορούμενος είναι ζωντανός μπροστά μου.

Πρόεδρος: Αυτό που σας ρωτάει είναι αν θα αποκάλυπτε το θύμα σε εσάς ότι χειραγωγείται;

Μάρτυρας: Οι άνθρωποι που χειραγωγούν και οι χειριστικοί σύζυγοι θέλουν να δείχνουν ότι κάνουν τα πάντα. Δεν μου κάνει εντύπωση. Αυτή την εικόνα ήθελε να περάσει. Πρόκειται για προσπάθεια όλο το κοινωνικό περιβάλλον να έχει την άριστη γνώμη.

Κατηγορούμενος: Πως γίνεται ένας άνθρωπος που πρέπει να αποκόψει το σύντροφο του από το περιβάλλον να φέρνουν στη ζωή του νέους άνθρωπος;

Μάρτυρας: Για ποιο λόγο την οδήγησε σε εμένα απάντησα. Το να πας να κάνεις μια συμβουλευτική δεν σημαίνει ότι εντάσεις το σύντροφό σου σε ένα κοινωνικό περιβάλλον. Η θέση μου δεν είναι να είμαι η φίλη της Καρολάιν να διευρύνω το κοινωνικό της περιβάλλον.

Κατηγορούμενος: Δεν με κάλυψε η απάντηση. Από πού προκύπτει η γενικότερη προσπάθεια αποκλεισμού από εμένα της Καρολάιν;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω τι γίνονταν πίσω από την πόρτα του σπιτιού της. Γνωρίζω όσα μου έλεγε η Καρολαιν. Μου έλεγε ότι ήταν κλεισμένη μέσα στο σπίτι με ένα παιδί, δεν είχε καμία δραστηριότητα. Ότι έκανε το έκανε, το έκανε με το σύζυγό της μου έλεγε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.