ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Gov.gr: Νέο email απάτη για δήθεν «επιστροφή χρημάτων» (φώτο)

Δώστε προσοχή αν το λάβετε

Gov.gr: Νέο email απάτη για δήθεν «επιστροφή χρημάτων» (φώτο)

Μια νέα απάτη άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μέσω email, με δήθεν αποστολέα το «gov.gr», μέσω της οποίας οι επιτήδειοι προσπαθούν να τραβήξουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, με την πρόφαση ότι «δικαιούνται επιστροφή χρημάτων».

Στο email – απάτη αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το ποσό στον λογαριασμό σας αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε τα στοιχεία του τρέχοντος λογαριασμού σας», ζητώντας παρακάτω από τον χρήστη που το λαμβάνει, να κάνει κλικ σε ένα link και να δώσει τα τραπεζικά του στοιχεία.

Παρακάτω, μάλιστα, υπάρχει και τηλέφωνο επικοινωνίας, το οποίο αν ψάξει κάποιος στο Google θα διαπιστώσει ότι παραπέμπει σε γραμμή του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο αφενός δεν έχει καμία σχέση με την εφορία αφετέρου η επικοινωνία με τους πολίτες για τυχόν επιστροφή φόρου γίνεται μέσω λογιστών ή επίσημων φορέων και όχι μέσω ενός απλού email.

Παράλληλα, αν παρατηρήσει κανείς, η ηλεκτρονική διεύθυνση του αποστολέα είναι ξεκάθαρα ψεύτικη, άσχετα αν εμφανίζει το όνομα gov.gr και χρησιμοποιεί τα χρώματα μπλε και άσπρο για να «ντύσει» το δήθεν κείμενο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.