ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γρηγόρης Λέων: «Η Τζωρτζίνα άνοιξε το δρόμο για τις εγκληματικές ενέργειες – Η Ίριδα θα δείξει τους δράστες»

«Δόθηκε εντολή για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας»

Γρηγόρης Λέων: «Η Τζωρτζίνα άνοιξε το δρόμο για τις εγκληματικές ενέργειες – Η Ίριδα θα δείξει τους δράστες»

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε στην υπόθεση της Πάτρα με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου.

Ο κ. Λέων εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επανεξέταση των στοιχείων από τον θάνατο της Ίριδας θα δείξει ουσιαστικά τους υπεύθυνους για τον θάνατο των τριών παιδιών, καθώς απέδωσε αστοχίες ερμηνείας των στοιχείων στις δύο πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Στοιχεία προκύπτουν και από τις δηλώσεις από την πλευρά της οικογένειας των παιδιών

«Ωστόσο τα στοιχεία υπάρχουν όπως επίσης και φωτογραφίες που θα οδηγήσουν τους δύο πραγματογνώμονες που έχουν αναλάβει σε ασφαλή συμπεράσματα και προφανώς χωρίς τις αστοχίες της πρώτης φοράς.

Το πρόβλημα ήταν η ερμηνεία των ευρημάτων και όχι τα στοιχεία. Η Τζωρτζίνα πράγματι άνοιξε το δρόμο προς τις εγκληματικές ενέργειες που έχουν συμβεί και στα τρία παιδιά αλλά από κει και πέρα η Ίριδα θα δείξει ουσιαστικά τους δράστες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων.

Προσέθεσε επίσης ότι πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από τις δημόσιες δηλώσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της οικογένειας των παιδιών.

«Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε επίσης ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας από κεταμίνη οφείλεται σε άτομο που ήταν με το παιδί, είκοσι λεπτά τουλάχιστον, πριν έλθουν οι γιατροί.

Ήδη η δικαστικές αρχές έχουν στρέψει την έρευνα τους προς αυτή την κατεύθυνση καθώς δόθηκε εντολή για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη- Πισπιρίγκου στην Πάτρα.

Ο παιδοψυχολόγος που ανέλαβε καλείται να ερμηνεύσει τα όσα απεικόνισε το κορίτσι στις συγκεκριμένες ζωγραφιές που έκανε λίγο πριν το θάνατό της», κατέληξε.

Αν αποδειχθεί ο ασφυκτικός θάνατος και για τα άλλα δύο παιδιά τότε μπορούμε να μιλάμε για τριπλή ανθρωποκτονία είπε με την σειρά του ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος που αναφέρθηκε στις έρευνες των αστυνομικών αρχών τονίζοντας ότι οι έμπειροι αστυνομικοί των Ανθρωποκτονιών έχουν βάλει αδιάσειστα στοιχεία στην υπόθεση βάση των οποίων θα αποφανθεί και η δικαιοσύνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτίμησε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις για το ποιος ήταν δίπλα στα παιδιά τη στιγμή του θανάτου τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.