ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η ανάρτηση «βόμβα» του Γ.Λέων για την υπόθεση της Πάτρας – Τι είπε περί ασφυξίας (φώτο)

«Οι ιατρικοί φάκελοι στα παιδιά που παρέμεναν νοσηλευόμενα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο»

Η ανάρτηση «βόμβα» του Γ.Λέων για την υπόθεση της Πάτρας – Τι είπε περί ασφυξίας (φώτο)

Ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων, προχώρησε σε μια ανάρτηση που θα συζητηθεί σχετικά για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Ο κ. Λέων κοινοποίησε σε ανάρτησή του στο facebook ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο που αφορά στον ασφυκτικό θάνατο.

Ο ιατροδικαστής με τον τρόπο αυτό συνδέει τα ευρήματα σε έκθεση περί «εκφύλισης ηπατικών κυττάρων» με τη βιβλιογραφία.

Η ανάρτηση

«Διαβάζω σε έκθεση: ‘Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων’» έγραψε ο Γρηγόρης Λέων και ανέβασε φωτογραφία από το βιβλίο, όπου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες».

Σημειώνεται ότι στην ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Μαλένας υπάρχει σημείωση για «εκτεταμένη κενοτοποιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων». Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, αυτή η αλλοίωση μπορεί να οφείλεται και σε έλλειψη οξυγόνου στα παιδιά.

Ο Γρηγόρης Λέων, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, πριν από λίγες μέρες είχε πει ότι «τα στοιχεία προέρχονται από τη δημοσιοποίηση όλων των πορισμάτων των πραγματογνωμόνων. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι με τα συγκεκριμένα ευρήματα, το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου τουλάχιστον ως σενάριο στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν μπορεί να αποκλειστεί και για τα δύο παιδιά. Υπάρχουν κοινά στοιχεία και στα δύο παιδιά (σ.σ. Ίριδα, Μαλένα)».

«Ο τρόπος που επήλθε η ασφυξία είναι μια διαδικασία που θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες Αρχές. Το εάν υπάρχει ένα ανθρώπινο χέρι ή κάποιο άλλο μέσο θα διερευνηθεί» πρόσθεσε ο κ. Λέων.

Σχολιάζοντας τη δήλωση «βόμβα» του Θανάση Κατερινόπουλου για προσπάθεια ορισμένων να καλυφθούν οι μώλωπες στο πρόσωπο ενός εκ των παιδιών, ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι «οι ιατροδικαστές πρέπει να καταγράφουν σε κάθε έκθεση κάθε κάκωση που προκύπτει κατά την εξέταση του σώματος. Καταγράφουμε όλα τα ευρήματα. Αν υπήρχαν εκχυμώσεις θα έπρεπε να είχαν καταγραφεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι ιατρικοί φάκελοι στα παιδιά που παρέμεναν νοσηλευόμενα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Στο πρώτο παιδί θα μας πουν αν υπήρξε ηπατική ανεπάρκεια», τόνισε κλείνοντας ο κ. Λέων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.