Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Η αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα κλεφτών που δρούσε σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη – Τουλάχιστον 26.000 ευρώ η λεία τους

Η συμμορία δρούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, διαπράττοντας εννέα τουλάχιστον διαρρήξεις

Η αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα κλεφτών που δρούσε σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη – Τουλάχιστον 26.000 ευρώ η λεία τους

Στην εξάρθρωση σπείρας που δρούσε με στόχο τις κλοπές σπιτιών και καταστημάτων σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, προχώρησαν αστυνομικοί. Η συνολική τους λεία, έφθανε τα 26.000 ευρώ.

Τα μέλη της σπείρας, η δράση των οποίων είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, κατάφερναν να εισβάλλουν σε πολυκατοικίες και διαμερίσματα χωρίς να γίνονται αντιληπτά.

Η συμμορία δρούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, διαπράττοντας εννέα τουλάχιστον διαρρήξεις.

Στην περίπτωση ενός ζευγαριού στη δυτική Θεσσαλονίκη, οι τρεις δράστες εισέβαλαν στο διαμέρισμα στα μέσα Ιουλίου, την ώρα που οι ένοικοι έλειπαν σε διακοπές.

Η μέθοδος δράσης τους περιλάμβανε τη χρήση κλειδιών πασπαρτού, επιτρέποντάς τους να ανοίγουν τις πόρτες χωρίς να αφήνουν ίχνη παραβίασης.

Θύμα της ίδιας συμμορίας έπεσε και μια οικογένεια στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας παρακολουθούσαν τους τρεις διαρρήκτες για ημέρες και προχώρησαν στη σύλληψή τους την 1η Οκτωβρίου.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και η ιδιοκτήτρια ενός ενεχυροδανειστηρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία συνελήφθη ως συνεργός, καθώς σε αυτήν διέθεταν τα κλοπιμαία οι δράστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή, όπου αποφασίστηκε:

  1. Προφυλάκιση για τους δύο από τους τρεις διαρρήκτες.
  2. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο τρίτος δράστης και η ιδιοκτήτρια του ενεχυροδανειστηρίου.
  3. Η συνολική λεία των δραστών από τις διαρρήξεις υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 26.000 ευρώ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.