ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η αστυνομία έχει στην κατοχή της βίντεο με τον δράστη της βομβιστικής επίθεσης στην Μεγάλη Στοά της Ελλάδος

«Ο δράστης έτρεχε και φώναζε γ@@ω τη μασονία  σας» λένε αυτόπτες μάρτυρες

Η αστυνομία έχει στην κατοχή της βίντεο με τον δράστη της βομβιστικής επίθεσης στην Μεγάλη Στοά της Ελλάδος

Η αστυνομία έχει στην κατοχή της ένα βίντεο λίγων λεπτών που καταγράφει τις κινήσεις του ατόμου που τοποθέτησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο γειτονικό από την Τεκτονική Στοά της Αχαρνών κτίριο και εξετάζεται.

Το άτομο το οποίο φορούσε περούκα άφησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και έφυγε τρέχοντας κατευθυνόμενος επι της οδού Αχαρνών.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι φεύγοντας φώναζε κατά των τεκτόνων.

«Ο δράστης έτρεχε και φώναζε γ@@ω τη μασονία  σας», λέει αυτόπτης μάρτυρας

Από την πρώτη έκρηξη υπήρξαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου της οδού Σουρμελή, ενώ στον δεύτερο μηχανισμό που εντόπισαν οι αστυνομικοί του μήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, 5λιτρη φιάλη αερίου και μαύρη σκόνη που πιθανολογείται ότι πρόκειται για μπαρούτι κάτι που σημαίνει ότι αν είχε εκραγεί θα ανατίναζε το τετράγωνο.

Οι αστυνομικοί του ΤΕΕΜ εντόπισαν μία 5λιτρη φιάλη αερίου και μαύρη σκόνη που πιθανολογείται ότι πρόκειται για μπαρούτι.

Το τεκτονικό μέγαρο της Αχαρνών όπου στεγάζεται η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος δεν είχε ξαναγίνει στόχος τέτοιου είδους επιθέσεων. Παλαιότερα είχαν υπάρξει κάποια τηλεφωνήματα- φάρσες για βόμβες, αλλά και ένας καλόγερος που έριχνε αναθέματα στην εξώπορτα του κτιρίου. Βέβαια, τέκτονες θεωρούν την συγκεκριμένη επίθεση οργανωμένο σχέδιο εναντίον τους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ενημερωθεί ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης προκειμένου να υπάρξουν κάποια μέτρα προστασίας αφού εάν είχαν εκραγεί οι μηχανισμοί ενδεχομένως να υπήρχαν και θύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Πάντως η αστυνομία ερευνά το βίντεο που έχει καταγράψει τις κινήσεις του ατόμου που τοποθέτησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς προκειμένου να τον εντοπίσουν. Η έκρηξη, από τον πρώτο μηχανισμό σημειώθηκε στην οδό Σουρμελή μεταξύ του Τεκτονικού Μεγάρου Αθηνών και του όμορου κτιρίου επί της οδού Σουρμελή αριθμ. 2, πολύ κοντά στην είσοδο του Τεκτονικού Μεγάρου Αθηνών επί των οδών Αχαρνών και Σουρμέλη, λίγο πριν τις 07:00 το πρωί και δεν υπήρξε τραυματισμός. Ενώ ο δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στα σκαλοπάτια της εισόδου του Τεκτονικού Μεγάρου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.