ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε έρευνα για «ψεύτικες» γυμνές φωτογραφίες που διακινούνται στο Telegram

Οι φωτογραφίες επεξεργάζονται μέσω συστήματος τεχνητής νοημοσύνης έτσι ώστε να αφαιρούνται τα ρούχα

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε έρευνα για «ψεύτικες» γυμνές φωτογραφίες που διακινούνται στο Telegram

Ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες δεκάδων χιλιάδων γυναικών παγκοσμίως, διακινούνται τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Οι φωτογραφίες αντλούνται κατά κύριο λόγο από το Instagram και το Facebook των γυναικών και μέσω προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης δέχονται επεξεργασία έτσι ώστε να αφαιρούνται τα ρούχα.

Πριν μερικές ημέρες άρχισαν να φτάνουν στα γραφεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι πρώτες καταγγελίες. Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν μέσα στα θύματα υπάρχουν και Ελληνίδες. Πρόκειται για μία διαδικασία που σύμφωνα με πληροφορίες, απαιτεί αρκετό χρόνο, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει επισήμως 15 καταγγελίες.

Οι καταγγελίες κοριτσιών στο TikTok:

@elenip__

Είναι λυπηρό και τρομακτικό θα ελεγα να γινονται τετοια γεγονότα και πως κάποιοι άνθρωποι μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία , αηδιάζω .. #telegram

♬ πρωτότυπος ήχος – Eleni P

https://www.tiktok.com/@life.is.all.about.me/video/7220227795497127195?refer=embed

https://www.tiktok.com/@alexandrabounatsa/video/7221258164040109338?refer=embed

Πώς κατασκευάζονται οι «ψεύτικες» φωτογραφίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φωτογραφίες που αντλούνται από διάφορα προφίλ γυναικών στα social media -και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και ανηλίκων- τροποποιούνται σε ρεαλιστικές εικόνες και βίντεο, με βάση ένα πραγματικό πρότυπο.

telegram_in__2_
telegram_in__1_

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν και το 2020, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας πληροφοριών, Sensity.

Σύμφωνα με τη Sensity, από τον Ιούλιο του 2019 έως το 2020, περίπου 104.852 γυναίκες στοχοποιήθηκαν και κοινοποιήθηκαν δημόσια ψεύτικες γυμνές εικόνες.

Τα πρώτα θύματα ήταν διασημότητες, πλέον γυναίκες από πολλές περιοχές του κόσμου μπορεί να πρωταγωνιστούν σε διάφορες «ομάδες» με πορνογραφικό υλικό χωρίς να το γνωρίζουν, απλά και μόνο επειδή έχουν δημόσιο το λογαριασμό του σε Facebook και Instagram.

Μάλιστα στα θύματα ήταν πολλοί ανήλικοι, υποδηλώνοντας ότι ορισμένοι χρήστες χρησιμοποιούν κυρίως το bot για να δημιουργήσουν και να μοιραστούν παιδοφιλικό περιεχόμενο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.