ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ ενέκρινε τη μεταστέγαση των δικαστηρίων της Ευελπίδων

Σε χώρο πλησίον του Αρείου Πάγου, επί των οδών Κυρίλλου Λουκάρεως, Κάλβου, Αν. Δέγλερη και Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ ενέκρινε τη μεταστέγαση των δικαστηρίων της Ευελπίδων

Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), η μεταστέγαση του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών από τις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Ευελπίδων σε χώρο πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου του Αρείου Πάγου, επί των οδών Κυρίλλου Λουκάρεως, Κάλβου, Αν. Δέγλερη και Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Το εγκεκριμένο σχέδιο αφορά στη χρηματοδότηση, μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση για διάστημα 25 ετών των κτηρίων που θα στεγάσουν το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Αθηνών.

Η κατασκευή του έργου είναι ενταγμένη στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αφορά:

• Στην ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου για τις ανάγκες του Πρωτοδικείου Αθηνών μικτής επιφάνειας (δόμησης) 40.000 τ.μ. περίπου,

• Στην ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου για τις ανάγκες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μικτής επιφάνειας (δόμησης) 10.000 τ.μ. περίπου,

• Στη λειτουργική ανακατασκευή και στατική ενίσχυση του υφιστάμενου υπόγειου χώρου τριών επιπέδων.

Πριν την έγκριση είχε προηγηθεί η υπογραφή σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την ωρίμανση του έργου, πριν την υπαγωγή του στην Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.

Με αφορμή την έγκριση της μεταστέγασης του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας δήλωσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα ενέκρινε σήμερα τη μεταστέγαση των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων σε νέες, υψηλής αισθητικής εγκαταστάσεις, που δημιουργούν μαζί με τις υφιστάμενες υποδομές του Αρείου Πάγου και του Εφετείου Αθηνών ένα ενιαίο και λειτουργικό πολεοδομικό συγκρότημα για τη Δικαιοσύνη στο κέντρο της Αθήνας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.