ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε απαγόρευση συγκέντρωσης στην Ομόνοια λόγω της επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού

Η συγκέντρωση που απαγορεύτηκε ήταν του «Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Κασμίρ»

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε απαγόρευση συγκέντρωσης στην Ομόνοια λόγω της επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού

Η Αστυνομία προχώρησε σε απαγόρευση της συγκέντρωσης που είχε εξαγγελθεί για το απόγευμα της Παρασκευής στην Ομόνοια από μέλη του «Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Κασμίρ» λόγω της επίσκεψης στην Αθήνα του πρωθυπουργού της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.

«Η απαγόρευση επιβάλλεται καθώς απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή από τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνάθροισης» επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης η οποία έχει εξαγγελθεί την 25-8-2023 και ώρα 17:00 στην Πλατεία Ομονοίας, από μέλη του “Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Κασμίρ” λόγω της επίσκεψης στη χώρα μας του πρωθυπουργού της Ινδίας, στο αστικό δίκτυο που περικλείει την περιοχή αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομία Αθηνών κατά το χρονικό διάστημα από 00.00 της 25-08-2023 έως και την 23:59 της 25-08-2023.

» Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή από τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνάθροισης».

Η διαμάχη για το Κασμίρ

Η περιοχή του Κασμίρ, που ανήκει στην Ινδία, είναι βασικό ζήτημα έντασης στις σχέσεις με το Πακιστάν, αλλά και της Ινδίας με την Κίνα. Η σύγκρουση ξεκίνησε μετά τον διαμελισμό της Ινδίας το 1947, καθώς τόσο η Ινδία όσο και το Πακιστάν διεκδικούσαν το σύνολο του πρώην πριγκιπικού κράτους του Τζαμού και Κασμίρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο χώρες έχουν κάνει τρεις φορές πόλεμο, ενώ έχουν γίνει και αρκετά θερμά επεισόδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.