
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό πιθανού συνεργού του Αλβανού με το παρωνύμιο «Τίτι», ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αμφότεροι είχαν εμπλακεί στο περιστατικό του παρ’ολίγον μακελειού με τον αδερφό του Σταύρου Μπαλάσκα – επίσης αστυνομικού- Χρήστο.
Να ειπωθεί στο σημείο αυτό ότι οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για φυγή του συνεργού του εκτός συνόρων, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε χθες (23/05).
Από τις πιο χαρακτηριστικές και επικίνδυνες στιγμές της εγκληματικής πορείας του «Τίτι» ήταν η αιματηρή καταδίωξη του 2012, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με άνδρες της Άμεσης Δράσης.
Ανάμεσα στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση βρισκόταν και ο Χρήστος Μπαλάσκας, αδελφός του συνδικαλιστή αστυνομικού Σταύρος Μπαλάσκας.
Η κατάσταση έφτασε κυριολεκτικά μια ανάσα πριν από το μακελειό.
Ο «Τίτι», σε μια προσπάθεια να διαφύγει, σήκωσε Καλάσνικοφ προς την πλευρά των αστυνομικών και επιχείρησε να ανοίξει πυρ.
Εκείνη τη στιγμή, όπως περιγράφουν οι αστυνομικοί που είχαν συμμετάσχει στην επιχείρηση, συνέβη κάτι που αποδείχθηκε καθοριστικό.
Η γεμιστήρα του όπλου αποκολλήθηκε και έπεσε στο έδαφος πριν προλάβει να πυροβολήσει.
Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν μέχρι σήμερα ότι εκείνο το τυχαίο περιστατικό απέτρεψε βέβαιο λουτρό αίματος.
Ο Χρήστος Μπαλάσκας και οι συνάδελφοί του βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από έναν βαριά οπλισμένο κακοποιό, ο οποίος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει προκειμένου να διαφύγει.
Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε μείνει χαραγμένη στους κόλπους της αστυνομίας ως ένα από τα πιο επικίνδυνα περιστατικά ένοπλης αντιπαράθεσης εκείνης της περιόδου.
Αστυνομικοί που γνώριζαν τη δράση του «Τίτι» τον περιέγραφαν ως ψυχρό εκτελεστή, με πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και χωρίς κανέναν δισταγμό απέναντι στη χρήση ακραίας βίας, ακόμη και μέσα σε κατοικημένες περιοχές.
Το όνομά του συνδέθηκε επίσης με τη δολοφονική ληστεία αυτοκινήτου στην Καισαριανή, στην οποία έχασε τη ζωή του γνωστός σεφ, προκαλώντας τότε σοκ στην κοινή γνώμη.
Η πρόσφατη επανεμφάνισή του στο Μικρολίμανο έχει σημάνει νέο συναγερμό στις ελληνικές Αρχές, ενώ δεν αποκλείεται η εμπλοκή του πιθανού συνεργού του.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.