ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Η γραμμή του αίματος στον ελληνικό υπόκοσμο φτάνει μέχρι τους «ολιγάρχες», το λαθρεμπόριο καυσίμων και τους πολιτικούς

Τι έλεγε στις καταθέσεις του ο Βαγγέλης Ζαμπούνης

Η γραμμή του αίματος στον ελληνικό υπόκοσμο φτάνει μέχρι τους «ολιγάρχες», το λαθρεμπόριο καυσίμων και τους πολιτικούς

Μια ατέλειωτη γραμμή αίματος που φέρνει μεγάλες αλλαγές στον υπόκοσμο, ο οποίος όμως πλέον δεν είναι και τόσο «υπόκοσμος» όπως θα δούμε ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 με τον θάνατο του ποινικού Βασίλη Γρίβα: Τον πυροβόλησαν τον Μάιο του 2017 έξω από το δημοτικό σχολείο του γιου του, στα Γλυκά Νερά.

Ακολούθησαν οι εν ψυχρώ δολοφονίες των Βασίλη Στεφανάκου, Γιώργου Λίτσα, Μανώλη Καραγιάννη, Βασίλη Ζησόπουλου, Κατερίνας Αναγνωστάκη, όπως και ενός 61χρονου στο Περιστέρι που είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για έμμεση συμμετοχή σε κυκλώματα εκβιαστών.

Ο Μανώλης Καραγιάννης ή αλλιώς «Καράφλας», δολοφονήθηκε με τον φόνο του να θεωρείται αρχικά τουλάχιστον «απάντηση» στην εκτέλεση του πρώην ΕΚΑΜίτη Παπαχρήστου.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 εκτελέστηκε για πρώτη φορά γυναίκα: Η 33χρονη Κατερίνα Αναγνωστοπούλου ή αλλιώς «bella mafia» άφησε την τελευταία της πνοή στον χώρο στάθμευσης του σπιτιού της στην Κηφισιά μετά από καταιγισμό πυροβολισμών

Τον Μάιο του 2019 δολοφονήθηκε στα Ταμπούρια ο «Κάβουρας» ή αλλιώς «Δάσκαλος» Παναγής Σιτοκωσταντίνου, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους εκτελέστηκε καθ’ οδόν προς τα γραφεία της εταιρείας του στη λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι, ο Δημήτρης Μάλαμας, παρά το γεγονός ότι συνοδευόταν από δύο αστυνομικούς που εκτελούσαν παράνομα χρέη προσωπικής φρουράς του.

Το σκότωσαν σε ένα φανάρι, καθώς έκανε το λάθος να μην έχει αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο, όπως ο Β.Ζαμπούνης έκανε το λάθος να μην έχει προσωπική φρουρά.

Αυτά τα δύο στοιχεία, αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο και ισχυρή φρουρά τουλάχιστον τεσσάρων ενόπλων, θεωρείται το μίνιμουμ ασφάλειας το οποίο όταν δεν υπάρχει, τότε διευκολύνεται η δράση των εκτελεστών.

Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη και θα καταλάβετε:

Ο Μάλαμας θεωρείτο από πολλούς «δεξί χέρι» του πρώην ΕΚΑΜίτη και «κολλητό» πολλών επιχειρηματιών και πολιτικών, Σπύρου Παπαχρήστου και αυτός που μετά τον φόνο του τελευταίου θα αναλάμβανε να διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο στη νύχτα, και όχι μόνο.

Τον Μάιο δολοφονήθηκε στην Παλλήνη ο 57χρονος συνταξιούχος αστυνομικός των ΕΚΑΜ Σπύρος Παπαχρήστος, που είχε κι αυτός σημαντικές γνωριμίες με πολιτικούς, επιχειρηματίες και τον… Β.Ζαμπούνη!

Παντού το ίδιο χαρακτηριστικό που διαψεύδει τον όρο «υπόκοσμος»: Είναι γνωστοί παντού, έχουν «κολλητούς» όχι απλώς επιχειρηματίες, αλλά και «ολιγάρχες», ενώ ελέγχουν με το χρήμα που διαθέτουν και με την χρήση αποστράτων, πολλούς εν ενεργεία στην ΕΛΑΣ!

Πλέον οι εγκληματίες «εντάσσονται» στο περιβάλλον πολιτικών και «ολιγαρχών» και μέσα σε μία εξαιρετικά «ρηχή» ελληνική κοινωνία που πλέον ανέχεται τα πάντα, μια διεφθαρμένη κρατική διοίκηση σε όλα τα επίπεδα και βέβαια απέναντι σε αστυνομικούς που αμείβονται με 1200 ευρώ, έρχονται οι έχοντες τις «διασυνδέσεις» διεφθαρμένοι αστυνομικοί που εισπράττουν από τις «διευκολύνσεις» πενταπλάσια ή δεκαπλάσια του μισθού τους!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Β.Ζαμπούνης, εκτός από το Glock των 9 mm που κατείχε, φυσικά χωρίς άδεια, είχε στο πορτ μπαγκάζ κι ένα πολεμικό αυτόματο τυφέκιο AK-47 των 7,62 χλστ. με δύο γεμιστήρες!

Όταν είναι παράνομο ακόμα και σουγιά να έχεις στο αυτοκίνητο γιατί θεωρείται παράνομη οπλοκατοχή, ο νεκρός κυκλοφορούσε με πολεμικό οπλισμό χωρίς να ανησυχεί για τυχόν ελέγχους της ΕΛΑΣ! Γιατί άραγε;

Ο Β.Ζαμπούνης είχε δώσει παλαιότερα ενδιαφέρουσες καταθέσεις για τις διαδοχικές ποινικές εμπλοκές του.

Οπου είχε αναφέρει «Ήμουν έγκλειστος δικαστικών φυλακών Αυλώνα από το 2006, όταν είχα συλληφθεί για ληστείες και μου επιβλήθηκε ποινή 15 χρόνων. Είχα συλληφθεί στο σπίτι της φίλης μου Κατερίνας Αναγνωστάκη (σ.σ.: δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Κηφισιά) όταν είχα πάει να της δώσω κάτι ταπετσαρίες.

Αποφυλακίστηκα τον Ιανουάριο του 2011 από τον Αυλώνα, όμως με προφυλάκισαν ξανά για παλιότερη απόφαση στις φυλακές Ναυπλίου και αποφυλακίστηκα στις 5 Ιανουαρίου 2012. Ομως ξαναμπήκα στις φυλακές Δομοκού τον Νοέμβριο του 2012 (σ.σ.: για υπόθεση εκβιάσεων) και αποφυλακίστηκα τον Μάιο του 2015».

Στην προαναφερόμενη υπόθεση εκβιάσεων (σε νυκτερινά καταστήματα σε Αθήνα και Πειραιά) ήταν συγκατηγορούμενος με τουλάχιστον 10 Έλληνες και Αλβανούς ποινικούς.

Στη δικογραφία αυτή φερόταν να συνομιλεί μ’ έναν μεγολοδιακινητή κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική, για λογαριασμό του οποίου εισέπραττε χρήματα.

Το μεσοδιάστημα, το 2012, που ήταν ελεύθερος φέρεται να «στρατολογήθηκε» από βαρυποινίτες για να σκοτώσει μία δικαστή αλλά και έναν άλλο νονό της νύκτας. 

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ερευνήσει πληροφορίες ότι συνεργάτες του Β.Ζαμπούνη είχαν προχωρήσει σε ορισμένα από τα τελευταία «συμβόλαια θανάτου», όπως η δολοφονία του Μ. Καραγιάννη (ήταν βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Σπύρου Παπαχρήστου) το 2018 στο Παλαιό Φάληρο ή κι ότι συμμετείχαν σε επιθέσεις μικρού βεληνεκούς σε καταστήματα στον Φάρο Ψυχικού και αλλού στο πλαίσιο εκβιάσεων, αλλά δεν υπήρξαν αποτελέσματα στις έρευνες.

Ενδεικτική ακόμη της αιματοχυσίας που εξελίσσεται στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος είναι ότι λίγες ώρες μετά το συμβάν στον Πειραιά δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του, στο Πανόραμα της Βούλας, ο Γιάννης Μακρής, ένας 46χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της Αυστραλίας για υποθέσεις ανθρωποκτονιών, ναρκωτικών, ξεπλύματος χρήματος και άλλες.

Ο 46χρονος είχε εταιρεία security που ανελάμβανε, ωστόσο, και έργα καθαρισμού και σίτισης σε νοσοκομεία και κρατικές υπηρεσίες κ.λπ.

Μέτοχος αυτής της εταιρείας ήταν ο πρώην βουλευτής Αρης Σπηλιωτόπουλος, αλλά και έμπορος που δραστηριοποιείται στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο ίδιος εμφανίζεται και ως δημιουργός think tank που αφορά τις σχέσεις Ελλάδας και Ευρώπης.

Μάλιστα είχε οργανώσει τον περασμένο Απρίλιο του 2018 σχετική πολιτικοοικονομική συζήτηση όπου παρουσιάστηκε μελέτη για την «απογοήτευση των Ελλήνων σε πρόσωπα και θεσμούς»…

Ομως το νεότερο και εξαιρετικά ενδιαφέρον δεδομένο για την ΕΛ.ΑΣ. είναι η αναφερόμενη σχέση του Γιάννη Μακρή με γνωστό επιχειρηματία που είχε κατηγορηθεί ότι «ξέπλενε» τα χρήματα της «μαφίας των Ρομά» με άλλον Έλληνα ιδιώτη που είχε δεχθεί ένοπλες επιθέσεις το 2009 και το 2013. Ακόμη στον ίδιο κύκλο «επαφών» είναι και ένας ακόμη Αυστραλός με άγνωστη δραστηριότητα στην χώρα μας.

Τελικά συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι για την δολοφονία του, αλλά ακόμα δεν έχουν ομολογήσει.

Το Πάσχα του 2022 είχαμε μια δολοφονία επίσης ανθρώπου του «καλού υποκόσμου» του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος είχε άμεση σχέση με τις επαγγελματικές ενασχολήσεις του Β.Ζαμπούνη: Είχε κι αυτός ξεκινήσει μια «μεγάλη καριέρα» στο χώρο της εμπορίας (ή λαθρεμπορίας) καυσίμων, μια δραστηριότητα που έχει τραβήξει τους εγκληματίες σαν «το σκ…το την μύγα» τα τελευταία χρόνια.

Την Δευτέρα του Πάσχα στο εξοχικό του στο χωριό Σκούρτα.

Στο διάστημα που ακολούθησε μεσολάβησαν ακόμα αρκετά «συμβόλαια θανάτου», με πιο ηχηρό όμως εκείνο σε βάρος του Δημήτρη Καπετανάκη ή «Καπέ», ο οποίος στα 56 του χρόνια θεωρείτο ένας από τους «μακροβιότερους» νονούς της νύχτας στην Ελλάδα.

Ακολούθησε το 2023 διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό του 38χρονου Βασίλη Ρουμπέτη και του 31χρονου γαμπρού του Διονύση Μουζακίτη, οι οποίοι οδηγούσαν το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας έτερου Έλληνα «ολιγάρχη» και δραστηριοποιούνταν -τι σύμπτωση- στο εμπόριο ή λαθρεμπόριο καυσίμων.

Καμία από τις παραπάνω δολοφονίες δεν έχει εξιχνιαστεί, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας πάντως να διατείνονται ότι γνωρίζουν ποιοι κρύβονται πίσω από τα «συμβόλαια θανάτου», χωρίς ωστόσο να μπορούν λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων να οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ποιοι παίρνουν τα ηνία στη νύχτα; Αλβανοί κατά κύριο λόγο και Ρομά κατά δεύτερο λόγο. Και πίσω από όλους μια ομάδα που νιώθει πιο σίγουρη να διαχειρίζεται Αλβανούς και Ρομά εγκληματίες, παρά Έλληνες εγκληματίες…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δύο μένουν ανέγγιχτοι μέχρι στιγμής: Ο ένας αποφυλακίστηκε πρόσφατα, ο άλλος, στα νότια προάστια, μένει μακριά από τα φώτα τις δημοσιότητας που είχε τραβήξει επάνω του πριν από 20 χρόνια περίπου…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.