ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών εποπτεύει τις έρευνες για τη δολοφονία του 29χρονου – Ψάχνουν διερμηνείς

Όπως έγινε γνωστό έχει δοθεί σαφής εντολή να συνεχιστούν οι συλλήψεις

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών εποπτεύει τις έρευνες για τη δολοφονία του 29χρονου – Ψάχνουν διερμηνείς

Προσωπική εποπτεία των ερευνών για την υπόθεση της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη, που έπεσε νεκρός από την δολοφονική επιδρομή των νεοναζί χούλιγκανς  χθες έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ.

Ειδικότερα, η ενημέρωση της κυρίας Γκανέ είναι συνεχείς σε κάθε στάδιο της έρευνας, προκειμένου σε συνεργασία με τους εισαγγελείς πρωτοδικών να διενεργηθούν όλες οι αναγκαίες προανακριτικές ενέργειες με στόχο την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Όπως έγινε γνωστό, έχει δοθεί σαφής εντολή να συνεχιστούν οι συλλήψεις με στόχο να μην μείνει κανένας από τους δράστες έξω ανενόχλητος και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ανάλογα με το βαθμό της συμμετοχικής τους δράσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανολογείται σφόδρα ότι υπάρχουν εμπλεκόμενα πρόσωπα, τα οποία συμμετείχαν στην συμπλοκή και δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.

Παράλληλα, η κυρία Γκανέ ζήτησε να αναζητηθούν οι διερμηνείς οι οποίοι είναι σε όλα τα στάδια μέχρι το τέλος της κύριας ανάκρισης για τους αλλοδαπούς κατηγορουμένους οι οποίοι δεν ομιλούν την ελληνική γλώσσα.

Ακόμη, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί από τους συναδέλφους «να μεριμνήσουν για τον ενδελεχή έλεγχο της υπόθεσης και τη σε βάθος και με πληρότητα έρευνα, καθώς και την εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων, προκειμένου αφενός μεν να εξακριβωθούν τα στοιχεία του δράστη της ανθρωποκτονίας με πρόθεση».

Δεν παραλείπει η κυρία Αδειλίνη, να ζητήσει να διερευνηθεί έχει διαπραχθεί πλειάδα άλλων εγκλημάτων (κακουργηματικού χαρακτήρα), όπως είναι:

– της εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 ΠΚ),

– της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων (άρθρο 184 ΠΚ),

– της διατάραξης κοινής ειρήνης (άρθρο 189 ΠΚ),

– της έκρηξης (άρθρο 270 παρ.1),

– της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών (άρθρο 272 ΠΚ),

– της επικίνδυνης και της βαριάς σωματικής βλάβης (άρθρα 309, 310 ΠΚ),

– της συμπλοκής (άρθρο 313 ΠΚ),

– της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας (άρθρο 378 ΠΚ), και

– της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, ζήτησε τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, όπως και να διερευνηθεί αν «οι Κροάτες εντοπίσθηκαν στην εθνική οδό από την ΕΛΑΣ και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, κατάφεραν να διαφύγουν και να καταφθάσουν στον τόπο του εγκλήματος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.