Ιατροδικαστής Δ.Γαλεντέρης για Πάτρα: «Τα ευρήματα στην Ίριδα είναι συμβατά με ασφυκτικό θάνατο»

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση της Πάτρας

Ιατροδικαστής Δ.Γαλεντέρης για Πάτρα: «Τα ευρήματα στην Ίριδα είναι συμβατά με ασφυκτικό θάνατο»

O ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε στο «LIVE NEWS» για τις έρευνες για το θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας.

Όπως ανέφερε, «ο χρόνος διάρκειας της κεταμίνης είναι περίπου δύο ώρες ημίσειας ζωής, δηλαδή κάθε δύο ώρες πέφτει η ποσότητά της δια του δύο», προσθέτοντας ότι αν είχε χορηγηθεί στο Ωνάσειο η κεταμίνη θα έπρεπε να έχει ανιχνευθεί στα ούρα του κοριτσιού και όχι 7 μήνες μετά.

«Νομίζω ότι η τοξικολογική που έχουμε στη διάθεσή μας είναι στο αίμα, συνεπώς δεν μπορεί να συνδέονται αυτά τα δύο μεταξύ τους» πρόσθεσε ο κ. Γαλεντέρης.

Σχετικά με την Ίριδα, ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι τα ευρήματα μπορεί να είναι συμβατά με ασφυκτικό θάνατο. «Θεωρώ ότι είναι συμβατά, αλλά θα πρέπει να αποκλειστεί οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο για να βγάλουμε αυτό το συμπέρασμα. Θα γίνει με τη μέθοδο του αποκλεισμού» σημείωσε.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνουν νέες έρευνες στους ιστούς και τα όργανα του βρέφους και ενδεχομένως να έχουμε κάποια νέα ευρήματα ή να ενισχύσουμε αυτά που έχουμε» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής, τονίζοντας ωστόσο ότι όποιος αναλάβει την υπεράσπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης θα έχει αρκετά επιχειρήματα για να αντικρούσει το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου.

«Το πρώτο που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι αν ισχύει το εύρημα για την αγενεσία ή η υποπλασία του φλεβοκόμβου. Για να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη μελέτη, θα πρέπει να αποκλειστεί πρώτα αυτό» τόνισε ο ιατροδικαστής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Γαλεντέρης επανέλαβε ότι είναι ένα αρκετά σπάνιο φαινόμενο, αλλά υπογράμμισε ότι η αγενεσία φλεβοκόμβου είναι μια ακέραια αιτία θανάτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.