ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ιατροδικαστής Δ.Γαλεντέρης για Τζωρτζίνα: «Μόνο οι τρίχες μπορούν να διαφωτίσουν την υπόθεση»

«Ευρήματα συμβατά με τον ασφυκτικό θάνατο» σε Μαλένα και Ίριδα

Ιατροδικαστής Δ.Γαλεντέρης για Τζωρτζίνα: «Μόνο οι τρίχες μπορούν να διαφωτίσουν την υπόθεση»

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης αναλύει τα στοιχεία που δίνει το μόνιτορ το οποίο κατέγραφε τον καρδιακό ρυθμό της 9χρονης εξηγώντας πως την υπόθεση «μπορούν να διαφωτίσουν οι τρίχες» του κοριτσιού.

Μιλώντας στο Mega και ειδικότερα στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» ο ιατροδικαστής τόνισε: «Οι κατασταλτικές ουσίες που δυσκολεύουν τον εγκέφαλο να αιματωθεί εκφράζουν τα συμπτώματα της βραδυκαρδίας, μείωση του αναπνευστικού ρυθμού και μυδρίαση από την κόρη του οφθαλμού».

«Για να υπάρξει μία βραδυκαρδία η οποία, θα προκαλέσει όλη αυτή την συμπτωματολογία, θα πρέπει να έχει βρεθεί μία παθολογία στην καρδιά. Δηλαδή, να έχει γίνει μία 24ωρη ή πολυήμερη καταγραφή του καρδιακού ρυθμού και να έχει καταγραφεί κάποια αρρυθμία της συχνότητας ή οποιαδήποτε παθολογία», ανέφερε.

«Υπάρχουν κάποια διαστήματα που υπάρχει καταστολή, και μυδρίαση εξαιτίας της κακής οξυγόνωσης του εγκεφάλου. Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα όσο βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου μαζί με το παιδί. Μιλάμε για επεισόδια που ξεπερνούν τον αριθμό του τυχαίου. Εάν υπάρχουν άλλες ουσίες, είναι και αυτές κατασταλτικού χαρακτήρα.

Οι τοξικολογικές έγιναν μετά τον θάνατο και αυτά τα επεισόδια γίνονταν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, συνεπώς θα είναι δύσκολο να αναδειχθεί, εκτός και εάν γίνει εξέταση τριχών. Μόνο οι τρίχες θα μπορούσαν να διαφωτίσουν την υπόθεση» σημείωσε ο Δημήτρης Γαλεντέρης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εάν αποκλείσουμε τα παθολογικά και τα γενετικά αίτια, τότε θα αναζητήσουμε την αιτία σε έναν βίαιο θάνατο, όπως αυτόν της ασφυξίας. Έχουν καταγραφεί ευρήματα στους δύο πρώτους θανάτους που είναι συμβατά με τον ασφυκτικό θάνατο» δήλωσε κλείνοντας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.