Ιατροδικαστής Γ.Λέων για υπόθεση Πάτρας: «Ξεκάθαρα υπάρχει εξωγενής παράγοντας και στα άλλα δύο παιδιά»

Βασανιστικό το τέλος της Τζωρτζίνας

Ιατροδικαστής Γ.Λέων για υπόθεση Πάτρας: «Ξεκάθαρα υπάρχει εξωγενής παράγοντας και στα άλλα δύο παιδιά»

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας χθες το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν ρωτήθηκε για πιθανές εξελίξεις στις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας «πυροδότησε νέα βόμβα» τονίζοντας πως υπάρχουν ισχυρά ευρήματα.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία πως αυτό έχει ήδη γίνει. Έχει γίνει μια αναψηλάφηση εμπεριστατωμένη από πολύ έμπειρους συναδέλφους οι οποίοι έχουν καταλήξει. Και όχι απλά έχουν καταλήξει αλλά τα νέα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους τόσο από προηγμένες γενετικές εξετάσεις που σπάνια γίνονται τόσες πολλές σε ένα περιστατικό, όσο και από το σύνολο των άλλων εξετάσεων και από τα ευρήματα που υπάρχουν, έχουμε ισχυρά ευρήματα στοιχεία και για τα άλλα δύο παιδιά. Ευρήματα που μας οδηγούν σε συγκεκριμένη αιτία θανάτου και στο πρώτο και στο δεύτερο περιστατικό και είμαι σίγουρος πως θα φανεί ξεκάθαρα πως υπάρχει εξωγενής παράγοντας. Όλα τα δεδομένα είναι στα χέρια μας» τόνισε.

Βασανιστικό το τέλος της Τζωρτζίνας

Για τις συνθήκες του τέλους της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα η οποία δολοφονήθηκε από την ίδια της τη μητέρα, τη Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ύστερα από τις τοξικολογικές εξετάσεις που έδειξαν ότι στο άτυχο παιδί χορηγήθηκε κεταμίνη σε μεγάλη ποσότητα.

Αφού εξήγησε ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε με θανατηφόρο πρόθεση, ο Γρηγόρης Λέων σημείωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι «η ουσία μπορεί να επιφέρει και από μόνη της τον θάνατο, αλλά αυτό είναι ανάλογο και με την ποσότητα. Σίγουρα, επέδρασε μαζί με τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί».

Αίσθηση, προκαλεί, δε, η αναφορά του ιατροδικαστή ότι η 9χρονη είχε βασανιστικό θάνατο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Τζωρτζίνα υπέφερε αρκετά».

«Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι εξωγενής παράγοντας επέδρασε στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Έχουμε συγκεκριμένη ουσία, την κεταμίνη, που χορηγήθηκε εκτός θεραπευτικού σχήματος και προφανώς τη χορήγησε ο δράστης», σημείωσε ο ιατροδικαστής.

«Μία ουσία όπως η κεταμίνη, που είναι αναισθητικό, μπορεί να βοηθήσει το δράστη να προχωρήσει σε μια άλλη πράξη, χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει την αντίδραση του θύματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση της Τζωρτζίνας, που έχει μια παραπληγία, δεν μπορεί να αντιδράσει σωματικά, αλλά μπορεί να φωνάξει» πρόσθεσε ο κ. Λέων.

Σε ανάρτησή του, δε, αργά το βράδυ της Τετάρτης και μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και την κατηγορία σε βάρος της για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο Γρηγόρης Λέων σημείωσε ότι «ο θάνατος των τριών παιδιών θα βρει δικαίωση. Γιατί δεν έχουν σημασία οι προσωπικές επιδιώξεις αλλά η δικαίωση των ψυχών αυτών που χάθηκαν τόσο άδικα».

Όπως μετέδωσε ο ALPHΑ, μετά την αποκάλυψη για τον εντοπισμό κεταμίνης στο σώμα της 9χρονης, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ποσότητα 6ml ανά λίτρο αίματος για τη Τζωρτζίνα ποσότητα που θεωρείται πολύ μεγάλη και ικανή να προκαλέσει τον θάνατο.

Σημειώνεται ότι η κεταμίνη μπορεί να ανιχνευθεί μετά από 1,5 ώρα στον οργανισμό ενός ενήλικα και πολύ λιγότερη ώρα στον οργανισμό ενός παιδιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η ίδια ουσία (κεταμίνη) να είχε χορηγηθεί και άλλες φορές στη Τζωρτζίνα καθώς είναι ικανή να προκαλέσει σπασμούς στο άτομο στο οποίο χορηγείται με την 9χρονη να έχει υποστεί 9 τέτοιες κρίσεις πριν να καταλήξει όπως έχει αποκαλυφθεί και από την ίδια τη Ρούλα Πισπιρίγκου σε δημόσιες τοποθετήσει της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.