ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για Πάτρα: «Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ένας βασανιστικός θάνατος»

«Υπήρξε μία κακή ιατροδικαστική διαχείριση στην συγκεκριμένη υπόθεση, δεν θα πρέπει να επαναληφθεί»

Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για Πάτρα: «Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ένας βασανιστικός θάνατος»

Ραγδαίες οι εξελίξεις που καταγράφονται στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα.

H ιατροδικαστής θα αλλάξει γραμμή και θα υποστηρίζει τη δεύτερη αιτία θανάτου που είχε συμπεριλάβει στην ιατροδικαστική έκθεση, το πνευμονικό οίδημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατάθεσή της θα υποστηρίξει ότι ήταν υποχρεωμένη να εντάξει το πόρισμα της παθολογοανατόμου, η οποία έκανε λόγο για αγενεσία φλεβοκόμβου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων τόνισε σε τηλεοπτική εκπομπή πως οι ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας ήταν ελλιπείς και άστοχες.

«Είναι αδιανόητο, θα έλεγα, να περιμένουμε τρεις θανάτους παιδιών σε μία οικογένεια για να αρχίσουμε να υποπτευόμαστε. Αυτό δεν πρέπει να μείνει ως συμπέρασμα στην ελληνική κοινωνία. Υπήρξε μία κακή ιατροδικαστική διαχείριση στην συγκεκριμένη υπόθεση, δεν θα πρέπει να επαναληφθεί».

«Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε αυτές τις διαδικασίες που θα δίνουν απαντήσεις και όχι ερωτήματα σε κάθε νεκροτομή που πραγματοποιείται», είπε ο κ. Λέων και συμπλήρωσε πως ιατροδικαστικά κατάλαβαν πάρα πολλά από τα στοιχεία που έδιναν η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης στις συνεντεύξεις τους.

Εν αναμονή του ιατροδικαστικού πορίσματος, εάν αποδειχτεί ότι και οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια τότε «πρόκειται για έναν άνθρωπο που οργάνωσε, σχεδίασε την πράξη και την πραγματοποίησε για αρκετά λεπτά», είπε ο κ. Λέων, αναφερόμενος στον ασφυκτικό θάνατο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είχε πλήρη επίγνωση, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αποδοχή της όλης πράξης, οπότε όλα αυτά προφανώς δηλώνουν κάτι. Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ένας βασανιστικός θάνατος», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.