Ηλεία: Ιερόσυλοι έκλεψαν τάματα και τενεκέδες με λάδι από εκκλησία

Εξετάζεται υλικό από τις κάμερες

Ηλεία: Ιερόσυλοι έκλεψαν τάματα και τενεκέδες με λάδι από εκκλησία

Τα κοσμήματα, τα χρυσαφικά, τα ρολόγια και τα υπόλοιπα τάματα αξίας τα οποία είχαν προσφέρει οι πιστοί στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο χωριό Λαντζόι της Ηλείας, δεν ικανοποίησαν τους ιερόσυλους που εισέβαλαν από την πλαϊνή πόρτα, τα ξημερώματα της Κυριακής. Έτσι, έκλεψαν ακόμη και το… λάδι για τα καντήλια!

Οι άγνωστοι δράστες ερεύνησαν πρώτα το Ιερό χωρίς, όμως, να πάρουν κάτι. Στη συνέχεια, π έσπασαν το τζάμι της εικόνας της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στον κύριο χώρο της εκκλησίας και άρπαξαν τα αφιερώματα που είχαν κάνει πιστοί, μεταξύ των οποίων ήταν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Όμως, όπως φαίνεται, δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τη λεία”τους και, πριν φύγουν, βρήκαν πέντε τενεκέδες με λάδι, τους οποίους επίσης έκλεψαν!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την διάρρηξη διαπίστωσε η νεωκόρος του ναού το πρωί και ειδοποίησε τον εφημέριο. Στην εκκλησία έφτασαν άνδρες της Ασφάλειας Πύργου που διενεργούν έρευνες και εξετάζουν οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας επιχειρήσεων της περιοχής, ενώ η Εγκληματολογική υπηρεσία συνέλεξε αποτυπώματα που μπορεί να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των ιερόσυλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.