Εξετάζεται υλικό από τις κάμερες

Τα κοσμήματα, τα χρυσαφικά, τα ρολόγια και τα υπόλοιπα τάματα αξίας τα οποία είχαν προσφέρει οι πιστοί στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο χωριό Λαντζόι της Ηλείας, δεν ικανοποίησαν τους ιερόσυλους που εισέβαλαν από την πλαϊνή πόρτα, τα ξημερώματα της Κυριακής. Έτσι, έκλεψαν ακόμη και το… λάδι για τα καντήλια!

Οι άγνωστοι δράστες ερεύνησαν πρώτα το Ιερό χωρίς, όμως, να πάρουν κάτι. Στη συνέχεια, π έσπασαν το τζάμι της εικόνας της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στον κύριο χώρο της εκκλησίας και άρπαξαν τα αφιερώματα που είχαν κάνει πιστοί, μεταξύ των οποίων ήταν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Όμως, όπως φαίνεται, δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τη λεία”τους και, πριν φύγουν, βρήκαν πέντε τενεκέδες με λάδι, τους οποίους επίσης έκλεψαν!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την διάρρηξη διαπίστωσε η νεωκόρος του ναού το πρωί και ειδοποίησε τον εφημέριο. Στην εκκλησία έφτασαν άνδρες της Ασφάλειας Πύργου που διενεργούν έρευνες και εξετάζουν οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας επιχειρήσεων της περιοχής, ενώ η Εγκληματολογική υπηρεσία συνέλεξε αποτυπώματα που μπορεί να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των ιερόσυλων.