ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ημαθία: Καταδικάστηκε 23χρονος για παράσυρση 14χρονης μαθήτριας το 2017 – Τη χτύπησε και την εγκατέλειψε

Ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον 23χρονο

Ημαθία: Καταδικάστηκε 23χρονος για παράσυρση 14χρονης μαθήτριας το 2017 – Τη χτύπησε και την εγκατέλειψε

Ποινή φυλάκισης επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 23χρονο οδηγό αυτοκινήτου για την παράσυρση 14χρονη μαθήτριας, τον Μάρτιο του 2017, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Σύμφωνα, με το GRTimes, στον νεαρό επιβλήθηκε ποινή φοιλάκισης 4 ετών και 3 μηνών, καθώς κατηγορείται για διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο με συνέπεια τον θάνατο, σε βαθμό κακουργήματος και για εγκατάλειψη, σε βαθμό πλημμελήματος.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το κορίτσι πετάχτηκε αιφνίδια στο οδόστρωμα και την είδε σε απόσταση 15-20 μέτρων, ενώ έτρεχε με 60-65 χιλιόμετρα.

«Πονάω και εγώ το ίδιο, θέλω να συλλυπηθώ. Ήθελα να έρθω σε επαφή με την οικογένεια. Είμαι συντετριμμένος γι’ αυτό που έγινε και μένα η ζωή μου τελείωσε» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης 6,5 ετών από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πολυγύρου Χαλκιδικής και είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την έφεση, ενώ του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Το χρονικό της τραγωδίας
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 14χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας όταν ο 18χρονος (τότε) την παρέσυρε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε και την τραυμάτισε θανάσιμα. Ο 18χρονος συνελήφθη, ενώ διαπιστώθηκε πως δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

Η ανήλικη διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, στη συνέχεια στη Βέροια και ακολούθως στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου και υπέκυψε στα τραύματά της.

Τότε ο θείος της 14χρονης είχε αποκαλύψει ότι εκτός του ότι ο δράστης παράτησε το παιδί, «ήρθε ο μπαμπάς του, ο οποίος παρίστανε ότι ήταν αυτός ο οδηγός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ, μέσα στην πόλη, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.