ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιωάννινα: 71χρονος πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη επιχείρησε να τον μαχαιρώσει με σουγιά και συνελήφθη!

Τον κατηγορούν για ανθρωποκτονία και παραβάσεις περί όπλων ενώ βρίσκονταν σε αυτοάμυνα!

Ιωάννινα: 71χρονος πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη επιχείρησε να τον μαχαιρώσει με σουγιά και συνελήφθη!

Νεκρός έπεσε χθες βράδυ στις 20:50 στο χωριό Χίνκα, του δήμου Ζίτσας στον νομό Ιωαννίνων ένας 35χρονος διαρρήκτης που είχε εισβάλει σε κατοικία, όταν τον πυροβόλησε βρισκόμενος σε αυτοάμυνα ο 71χρονος ιδιοκτήτης.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο 71χρονος, υπερασπίστηκε τον εαυτό του, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία αναφέρει ότι ο διαρρήκτης επιχείρησε να τον μαχαιρώσει με σουγιά και όμως συνελήφθη επειδή έσωσε τη ζωή του!

Είναι ένα ακόμα κλασσικό δείγμα που επιβάλλει να αλλάξει άμεσα ελληνική νομοθεσία και να επιτρέπει στους πολίτες να περάσεις πειστούν τις ζωές τους. Γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται εάν πεθάνει, αν θα τιμωρηθεί εν συνεχεία ο δολοφόνος του.

Συνήθως οι υποθέσεις αυτές καταλήγουν σε μικτά ορκωτά δικαστήρια για να αποφασίζει η κοινωνία για την τύχη του πολίτη που έδρασε σε αυτοάμυνα.

Με λίγα λόγια η πολιτεία αρνείται να αναλάβει την ευθύνη και την μεταφέρει σε άλλους πολίτες για το αν θα ήθελαν ένας συμπολίτης τους που έσωσε τον εαυτό του να συνεχίσει να περπατάει ανάμεσα τους.

Η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει… χθες. Η εισβολή στο σπίτι ενός ανθρώπου πρέπει να θεωρείται εξαρχής ως πιθανή απειλή για την ίδια του τη ζωή.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, ο 35χρονος, ελληνικής καταγωγής, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και έχοντας στην κατοχή του μεταλλική ράβδο και στιλέτο, εισέβαλε στο σπίτι του 71χρονου, ο οποίος είναι Έλληνας κάτοικος εξωτερικού και βρισκόταν στο χωριό του για το καλοκαίρι.

Ο 35χρονος χτύπησε τον 71χρονο με μεταλλική ράβδο που είχε μαζί του καθώς ζητούσε από τον νεαρό άνδρα να φύγει από το σπίτι. Όταν ένιωσε ότι κινδυνεύει η ζωή του πήρε ένα παλιό όπλο που είχε στο σπίτι του και πυροβόλησε τον 35χρονο στη θωρακική κοιλότητα.

Ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε αρχικά στο ΚΥ Βουτσαρά ενώ για το περιστατικό ειδοποιήθηκε και έσπευσε στο σημείο Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ από τα Ιωάννινα που παρέλαβε και διακόμισε τον νεαρό άνδρα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα. Ο 35χρονος κατέληξε.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας με τον ηλικιωμένο να συλλαμβάνεται ενώ για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη χθες το βράδυ σε χωριό των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων ηλικιωμένος ημεδαπός, για ανθρωποκτονία και παραβάσεις περί όπλων.

Ειδικότερα, ο ηλικιωμένος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε μέσα στο σπίτι του ημεδαπό.

Όπως καταγγέλθηκε, ο ημεδαπός είχε εισέλθει στο σπίτι του συλληφθέντα από ανασφάλιστο σημείο φορώντας κουκούλα, ενώ με μεταλλική ράβδο που έφερε χτύπησε τον ηλικιωμένο.

Στη συνέχεια, ο ηλικιωμένος τον απείλησε με περίστροφο που διατηρούσε στο σπίτι του προκειμένου να αποχωρήσει και τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, όταν ο ημεδαπός επιχείρησε να τον πλήξει με σουγιά που έφερε μαζί του».

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης κατασχέθηκαν:

• περίστροφο μάρκας WESSON & HARRINGTON, διαμετρήματος 0,32mm,
• κάλυκας,
• – 4- φυσίγγια,
• μεταλλική ράβδος,
• σουγιάς,
• κουκούλα και ζεύγος γαντιών εργασίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.