ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιωάννινα: Αλλοδαποί ξερίζωσαν και φόρτωσαν 25 κιλά τσαγιού με σκοπό να τα πουλήσουν

Η συλλογή τσαγιού απαγορεύεται από τη Δασική και Περιβαλλοντική νομοθεσία

Ιωάννινα: Αλλοδαποί ξερίζωσαν και φόρτωσαν 25 κιλά τσαγιού με σκοπό να τα πουλήσουν

Δεν πήραν ποτέ το ικανοποιητικό «μεροκάματο» που υπολόγιζα οι δύο αλλοδαποί που ρήμαζαν την χλωρίδα στο βουνό Μιτσικέλι των Ιωαννίνων, συλλέγοντας παράνομα μεγάλες ποσότητες τσαγιού το οποίο σκόπευαν να διαθέσουν προς πώληση, ίσως και στην Αλβανία.

Οι δράστες εντοπίστηκαν τα μεσάνυχτα της Κυριακής από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κ.Ο.Η. να κινούνται με ένα όχημα στην περιοχή της κοινότητας Λιγκιάδων του Δήμου Ιωαννιτών και ακινητοποιήθηκαν για έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε, το αυτοκίνητο ήταν φορτωμένο με 25 κιλά τσαγιού που είχαν ξεριζώσει και συλλέξει από το ελληνικό βουνό με το σλαβικό όνομα το οποίο σημαίνει «φωλιά αρκούδας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συλλογή τσαγιού απαγορεύεται από τη Δασική και Περιβαλλοντική νομοθεσία κι έτσι οι θηροφύλακες κάλεσαν την Άμεση Δράση, άνδρες της οποίας συνέλαβαν τους αλλοδαπούς. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, που τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε να δικαστούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Η ποσότητα τσαγιού μεταφέρθηκε στο Δασαρχείο Ιωαννίνων, όπου έγινε ζύγιση και θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία του πλειστηριασμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.