ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιωάννινα: Στο εδώλιο η πρώην εισαγγελέας Μ.Τατάκη που… εξαφάνισε πάνω από 1.000 δικογραφίες

Με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, στις 14/4/2022, απολύθηκε από το Σώμα χωρίς δικαίωμα εργασίας

Ιωάννινα: Στο εδώλιο η πρώην εισαγγελέας Μ.Τατάκη που… εξαφάνισε πάνω από 1.000 δικογραφίες

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, θα καθίσει σήμερα Τρίτη (19/3) η πρώην εισαγγελέας Πρωτοδικών και προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρία Τατάκη η οποία κατηγορείται για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή.

Πρόκειται, για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2019 και σχετίζεται με την αφαίρεση από την τότε δικαστική λειτουργό, χιλιάδων δικογραφιών από την υπηρεσία της, με αποτέλεσμα την παραγραφή χιλιάδων αδικημάτων, κακουργημάτων και πλημμελημάτων.

Η κατηγορούμενη με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, στις 14 Απριλίου 2022, απολύθηκε από το Σώμα χωρίς δικαίωμα εργασίας.

Να θυμίσουμε ότι 1.000 περίπου από τις παραπάνω δικογραφίες έτοιμες, καθ΄ ομολογίαν της, για κάψιμο, είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της στο χωριό Γαρούνα Κέρκυρας, ενώ άλλες στο σπίτι όπου διέμενε η ίδια.

Μέχρι σήμερα, αγνοείται η τύχη 156 δικογραφιών. Μαζί με την πρώην εισαγγελέα, συγκατηγορούμενη είναι και η τ. αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της ως άνω υπηρεσίας, για συνέργεια στην κακουργηματική πράξη.

Νομικοί κύκλοι θεωρούν πως η δίκη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού χαρακτηρίζεται κι από μία άλλη ιδιαιτερότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν έχουν κληθεί ποτέ για εξέταση από τον τότε Ειδικό Εφέτη Ανακριτή Κέρκυρας και επομένως δεν θα κληθούν στο δικαστήριο, οι παθόντες στις παραπάνω παραγεγραμμένες υποθέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.