ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ηράκλειο: Έπεσαν σοβάδες σε κέντρο που φιλοξενούνται 20 ανήλικα κορίτσια

Τα 20 κορίτσια από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας μένουν σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου μετά την πτώση σοβάδων στη δομή

Ηράκλειο: Έπεσαν σοβάδες σε κέντρο που φιλοξενούνται 20 ανήλικα κορίτσια

Λίγες μόνο μέρες μετά την κατάρρευση τμήματος της οροφής σε αίθουσα Δημοτικού σχολείου στον Βόλου, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να αναδείξει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κτήρια στη χώρα μας.

Αυτή τη φορά, το νέο ατύχημα καταγράφηκε σε κέντρο που φιλοξενούνται ανήλικα κορίτσια στον Νομό Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στο κτίριο που στεγάζετε το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στον Πόρο Ηρακλείου αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα μετά την πτώση σοβάδων.

Συγκεκριμένα, μετά την πτώση των σοβάδων το κτήριο θεωρήθηκε ακατάλληλο για διαμονή και τα περίπου 20 κορίτσια που φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο στη δομή, αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Τα κορίτσια βρέθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη χωρίς να έχουν μία μόνιμη στέγη και χωρίς να γνωρίζουν που θα μείνουν το βράδυ.

Οι υπεύθυνοι της δομής ήρθαν τότε σε επαφή με την Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου και εκείνοι δέχτηκαν να φιλοξενήσουν τα ανήλικα κορίτσια προσωρινά μέχρι να βρεθεί μία λύση.

Για το περιστατικό αυτό ενημερωθήκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ηρακλείου ενώ μέχρι στιγμής έχουν παρέμβει βουλευτές του Νομού.

Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου που βρίσκεται στον Πόρο ενώ όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πηγές έχει βρεθεί ένας χώρος όπου μπορούν να φιλοξενηθούν τα κορίτσια έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης κ. Μαρία Δαμανάκη και το neakriti, υπήρξαν κάποιες φθορές εξαιτίας της παλαιότητας του κτηρίου.

«Έχουμε μια συνεργασία με την Περιφέρεια. Κάνουμε αυτοψίες και αυτές τις μέρες. Μέχρι να δούμε τα ζητήματα του κτηρίου, έχουμε μετακινήσει τα παιδιά και φροντίζουμε για την προσωρινή μετεγκατάστασή τους, για να αποκατασταθούν οι όποιες φθορές», δήλωσε.

Όπως αναφέρει το κτήριο, είχε εξεταστεί μετά τον σεισμό του Αρκαλοχωρίου και είχε κριθεί κατάλληλο από κλιμάκιο του Δήμου ενώ αυτή τη στιγμή τα παιδιά βρίσκονται στο ξενοδοχείο και οι ετοιμασίες για να κινηθούν στον νέο χώρο που θα μεταφερθούν έχουν ήδη ξεκινήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.