Ηράκλειο: Με κουκούλα και μάσκα στον ανακριτή ο λυράρης που κατηγορείται για κακοποίηση ανηλίκου και μαστροπεία

Ο 66χρονος κατηγορούμενος δηλώνει αθώος

Ηράκλειο: Με κουκούλα και μάσκα στον ανακριτή ο λυράρης που κατηγορείται για κακοποίηση ανηλίκου και μαστροπεία

Φορώντας κουκούλα και μάσκα στο πρόσωπο οδηγήθηκε λίγο πριν τις 12:00 στο Δικαστικό Μέγαρο στο Ηράκλειο, ο 66χρονος λυράρης που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε έναν ανήλικο.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, έχουν αναρτηθεί πανό διαμαρτυρίας από μέλη της Φεμινιστικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου, που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Ο 66χρονος λυράρης που πέρασε στα ενδότερα χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του βιασμού ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, της γεννετήσιας περάξης με ανήλικο, της μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση και της οπλοκατοχής.

Όπως κατηγορείται, για μια τριετία από το 2020 έως πρόσφατα, βίαζε το ανήλικο θύμα υπό καθεστώς απειλών και τραβούσε φωτογραφίες, τις οποίες στη συνέχεια προωθούσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες.

Μετά την είσοδό του, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, ο 66χρονος λυράρης κάθισε σε μία καρέκλα έξω από το γραφείο του ανακριτή, χωρίς να βγάλει τη μάσκα και την κουκούλα. Στα μαύρα, με χειροπέδες στα χέρια έριχνε κλεφτές ματιές τριγύρω του, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσει πού βρίσκονται οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το θέμα.   

Τρία τουλάχιστον άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας γιατρός, φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή με τον ανήλικο, ενώ αναζητούνται δύο ακόμα άτομα που όπως καταγγέλει το παιδί, ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί του.

Το 15χρονο σήμερα παιδί, έχει δώσει 4 διαφορετικές καταθέσεις παρουσία παιδοψυχολόγου, χωρίς να καταγράφονται διαφοροποιήσεις. Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος Γεώργιος Κοκοσάλης μίλησε, μεταφέροντας όσα του είπε το παιδί και η μητέρα του. Ο 15χρονος δηλώνει σήμερα λυτρωμένος και παροτρύνει άλλα παιδιά, που βρίσκονται ή έχουν βρεθεί στην θέση του να σπάσουν την σιωπή τους και να ανοίξουν τα στόματά τους…

«Τώρα που το έβγαλα από μέσα μου νιώθω λυτρωμένος. Εγώ βρήκα το κουράγιο και το έκανα… Ας το κάνουν κι αλλά παιδιά, είμαι σίγουρος πως κι άλλοι ξέρουν», είναι το μήνυμα που στέλνει σήμερα ο 15χρονος.

Η μητέρα του ζητά να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου για να προστατευτούν και άλλα παιδιά. «Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν τα παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση… Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», λέει η μητέρα του θύματος.

Ο 66χρονος φέρεται να προσέγγιζε το 11χρονο τότε, αγόρι, από το 2018. Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού και από το 2020 έως και το 2023 φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά, υπό καθεστώς απειλών ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του και τα αδέρφια του, εάν τολμούσε να μιλήσει στις αστυνομικές Αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, ο 66χρονος φέρεται παράλληλα να φωτογράφιζε το παιδί είτε γυμνό, είτε με εσώρουχα, ενώ είχε φτιάξει και τρεις ψεύτικες σελίδες του ανήλικου στο Instagram, μέσω των οποίων “ψώνιζε” πελάτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.